Ismét mintegy kétezer a határsértő migránsok száma

Alaposan visszaélt a magyar vendégszeretettel a Szíriából menekülő, nálunk oltalomra találó embercsempész.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 05. 31. 14:15
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár közeledtével a statisztikai adatok azt mutatják: hétről hétre nő a határsértők száma. Az elemzők szerint ez egyértelműen összefügg a javuló járványügyi helyzettel. A Magyar Nemzet információi szerint arra lehet számítani, hogy a nyári szezonban a migrációs nyomás még inkább erősödni fog, a bevándorlók és az embercsempészek a megnövekedett forgalmat kihasználva igyekeznek akcióikat végrehajtani.

Május végén újra megközelítette Magyarországon a migrációs jogsértések száma a heti kétezret. Az elmúlt napokban 1938 illegális határátlépés történt. 880 migránst értek tetten a magyar–szerb határon; a műszaki zár megkerülésével, illetve a zöld határon pedig 1015 migránsnak sikerült átjutnia, őket az ország belsejében, az osztrák határig kiterjesztett mélységi ellenőrzéseken fogták el a rendőrök. 43 esetben indult büntetőeljárás embercsempészek ellen.

Szír migránsokkal az autójában karambolozott

A Nemzeti Nyomozó Iroda információja alapján a Fejér megyei rendőrök május 27-én reggel Székesfehérvárnál szerettek volna ellenőrizni egy tehergépkocsit, amelynek a sofőrje azonban elhajtott, egy kereszteződésben pedig több autónak nekiütközött. A sofőr ezután gyalog akart elmenekülni, ám elkapták. A balesetet szenvedett tehergépkocsi rakterében 15 férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.