Itt tart a Jobbik: az egyik legnagyobb 56-os hőst gyalázták

A Jobbik immár vitán felül teljes jogú tagja a balliberális ellenzéknek.

2019. 10. 25. 9:09
STUMMER Jnos
Budapest, 2019. oktber 23. Stummer Jnos, a Jobbik alelnke beszdet mond a prt oktber 23-i, az 1956-os forradalom s szabadsgharc 63. vforduljn rendezett megemlkezsn a VIII. kerleti Corvin kzben 2019. oktber 23-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár nappal október 23-a előtt küldött üzenetet a Jobbiknak az 1956 Corvin közi parancsnokának, Pongrátz Gergelynek a testvére, Pongrátz András.

„A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt! A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben” – írta többek között a szovjet csapatok ellen maga is harcoló Pongrátz András.

Erre reagált az október 23-ai rendezvényüket a Corvin közben megtartó Jobbik szónoka, Stummer János, a párt alelnöke.

„Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!”

Akárhonnan is nézzük, Stummer János ezzel a 14 évvel ezelőtt elhunyt Pongrátz Gergely emlékét gyalázta meg.

Az ilyesmit persze „megszoktuk” már a balliberális ellenzéktől, amelynek immár vitán felül teljes jogú tagja a Jobbik is.

De október 23-ai ünnepségen 56-os hőst gyalázni, ez – amellett, hogy visszataszító – meglehetősen logikátlan is. Bár az ilyesmik nem szokták aggasztani mostanság a Jobbik politikusait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.