Jakab Péter nincs tisztában a Jobbik történetével

Saját tagságával is szembefordult a Jobbik, mióta összefogott Gyurcsány Ferenccel – mondta Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke a párt székháza előtt.

2021. 01. 22. 11:19
null
Jakab Péter: Megszületett a balodali összefogás Fotó: Jakab Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnöke a hatalomért és a pénzért mindenre képes. Míg korábban csak a kormánypártok voltak a hazugságaik és tagadásuk célpontja, mostanra a saját szavazóik is az ellenségeikké váltak. Mióta összefogtak Gyurcsány Ferenccel, mindennap szembeköpik önmagukat – mondta Illés Boglárka pénteken, a párt XI. kerületi központi irodája előtt. A Fidelitas elnöke a Jobbik alapító nyilatkozatából is idézte az elhíresült passzusokat, melyeket a párt elindítói konkrétan Gyurcsányék, az akkori MSZP, a kommunista utódpárt ellenében fogalmaztak meg.

Jakab Péter a Jobbik tisztújító kongresszusán, a Jobbik elnöki tisztségéért hazudta azt a tagságnak, hogy soha nem fog össze a DK-val – emlékeztetett a Fidelitas-elnök.

Illés megjegyezte azt is, hogy Jakab történelemtanár lévén ismerhetné Magyarország vagy legalábbis saját pártja történetét. Hozzáfűzte, hogy ha a Jobbik elnöke ezzel tisztában lenne, akkor nem fogna össze azokkal, akik 2006-ban pártjának támogatóit is lövették.

https://www.facebook.com/fidelitas.hu/photos/a.82366233430/10159071425108431/

A Jobbik porlad, a Fidelitas pedig várja a kiábrándult fiatalokat – hangsúlyozta Illés Boglárka. Megjegyezte, hogy teljesen érthető, ha a jobboldali érzelmű emberek nem akarnak Gyurcsány mögött felsorakozni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a sajtótájékoztató időpontjában kellett volna kinyitnia a Jobbik pártirodájának is, azonban ez nem történt meg, ez is azt mutathatja, hogy a tagság nem támogatja a pártvezetés ámokfutását, nincs, aki dolgozzon a párt székházában.

A szivárványkoalíció ellentmondásaira világított rá az újpesti Fidelitas vezetője. Renge Zsolt elmondta, hogy a IV. kerületben

Szabó Balázs lebukása jól mutatja, hogyan működik a gyakorlatban az összeborulás.

Amíg érdekük úgy kívánta, megvédték az egyébként rasszizmusért korábban elítélt Szabót, majd amikor már nem volt nekik fontos, felfüggesztették a párttagságát. Renge szerint a baloldal inkompetenciáját mutatja az is, hogy ezek után Szabót nem tudták visszahívni tisztségéből. Az újpesti Fidelitas-elnök beszélt a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elégedetlenségéről, melyről lapunk is hírt adott. Emlékeztetett, a párt 2018-as miniszterelnök-jelöltje mondta ezek után a Jobbikra: balról előzik a DK-t.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.