Jelentősen visszaesett a kormánypárti oldalak elérése

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint tegnap óta a kormány Facebook-oldala és kormánypárti politikusok oldalainak elérése jelentősen visszaesett.

Forrás: FACEBOOK2021. 04. 09. 17:14
null
A Facebook megkezdi a lokális közösségépítő funkciójának (Neighborhoods) szélesebb körű tesztelését. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta a kormányzat Facebook-oldala és számos kormánypárti politikus oldalának elérése jelentősen visszaesett, több esetben a töredékére. Ez Dömötör Csaba államtitkár oldalára is igaz.

– Értetlenül állunk a dolog előtt, mert ennek okairól a Facebook nem adott előzetes tájékoztatást. Nem tudjuk, hogy a jelenség hátterében technikai probléma van, vagy az a már korábban bejelentett szándék, hogy visszaszorítsák a politikai tartalmakat. Az eset mindenesetre felhívja a figyelmünket a közéleti szereplők kiszolgáltatottságára ezen a téren – tájékoztatott Dömötör Csaba Facebook-bejegyzésében.

Az államtitkár hangsúlyozta: az elérések csökkentése különösen hátrányos a mostani időszakban, amikor a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos információ, és a magyarok hiteles tájékoztatása minden másnál fontosabb az online felületeken.

Hozzátette: ha részletesebb tájékoztatást kapnak a Facebooktól, beszámolnak majd róla. De addig is mit lehet tenni?

Ha nem jelenik meg a hírfolyamukban bejegyzés a kormánytól vagy a kormánypárti politikustól, akit követtek, állítsák be kedvencnek. Így remélhetőleg nagyobb eséllyel jelennek majd meg a tartalmak a jövőben – olvasható Dömötör Csaba Facebook-bejegyzésében.

Az államtitkár arra kéri a Facebook-oldalának a követőit, adják tovább ezt annak érdekében, hogy minél több emberhez elérjen, és ők is végre tudják hajtani az alábbi beállításokat a Facebook-profiljukon:

1. lépés: Kattintson a profilom tetején a kék gomb alatti három pontra (...)

2. lépés: Kattintson a követési beállításokra

3. lépés: Válassza ki a Kedvencek pontot

4. lépés: Az értesítéseknél a bejegyzésekre kattintva válassza a „normál” pontot

5. lépés: Az értesítéseknél a videókra kattintva válassza a „összes értesítés” pontot

6. lépés: Kattintson a Frissítés gombra Kevesebb jelenjen meg

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.