Karácsony Gergely vasárnap már miniszterelnök-jelölt lehet

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap jelentheti be indulását az előválasztáson – tudta meg a Mandiner. Mint írták: a baloldalon nyílt titok, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz.

Forrás: Mandiner, Magyar Nemzet2021. 05. 04. 12:51
null
20200831 Budapest Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatója fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner információi szerint igaz a régóta rebesgetett hír, miszerint Karácsony Gergely is indul miniszterelnök-jelöltként a baloldali előválasztáson. Úgy tudják, mindezt május 9-én, vasárnap fogják bejelenteni az őt jelölő pártok, az MSZP és a Párbeszéd. A baloldalon nyílt titok, hogy a baloldali miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz.

Erre utal a HVG napokban megjelent cikke is, amelyben ezt írják: „Többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt”.

 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje tegnap este az ATV-ben úgy fogalmazott:

– Nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat.

 

Az elszólás nem alaptalan, ugyanis Karácsony Gergely is megkezdte a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltjeinek a bemutatását. A főpolgármester közösségi oldalán fedte fel, hogy társelnöke, Szabó Tímea indul Óbudán, mellette egy videóban Tordai Bencét méltatta, aki a II. és III. kerület egy-egy részének a képviseletéért küzd majd az előválasztáson. Mindez arra utal, hogy hamarosan Karácsony Gergely szándékait is felfedik választóik előtt.

Bár eddig is sejthető volt, hogy baloldal újra elindítja Karácsonyt a miniszterelnöki székért, ám ezt még októberben az érintett hevesen cáfolta, sőt a Párbeszéd társelnökét Szabó Tímeát tartotta legalkalmasabbnak erre a feladatra. Karácsony a Telexnek úgy fogalmazott: őt jelenleg csak Budapest vezetése foglalkoztatja.

„Több név is forog, szerintem jó nevek, de nagyon remélem, hogy lesznek újak is, és arra biztatok mindenkit, hogy akiben van ambíció, hogy az országot vezesse, induljon el. Bennem ma arra van ambíció, hogy Budapestet vezessem” – magyarázta még tavaly ősszel Karácsony, aki hozzátette: a Párbeszéd jelöltjeként Szabó Tímea jöhet szóba. Bár Szabó Tímea szeptember közepén úgy nyilatkozott: támogatná, hogy Karácsony Gergely legyen a párt miniszterelnök-jelöltje.

Lapunk keddi cikkében rámutatott: Karácsony Gergelyre is nagyobb nyomás nehezedik, hogy bejelentse indulását a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztásán, miután már a DK-s Dobrev Klára is rajthoz állt. A lapunk által megkérdezett elemzők úgy vélték, hogy a kétszereplőssé váló mezőnyben Jakab Péternek (Jobbik) és társainak jóval kevesebb rivaldafény jut.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.