Karácsony magyarázkodik a hó miatt

A főpolgármester szinte egyből ellentmondásba is keveredett a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében, miközben megbénult Budapest.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Facebook2019. 12. 02. 12:45
null
Budapest, 2019. december 2. Utasok villamosra várnak a megállóban a behavazott Móricz Zsigmond körtéren, Budapesten 2019. december 2-án. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely ismét magyarázkodik, most éppen a havazás következtében megbénult fővárosi közlekedés miatt, de szinte egyből ellentmondásba is keveredett a Facebookon közzétett bejegyzésében. Idézzük:

„Az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás Budapesten, így a délutáni csúcsra már a főbb útvonalakat meg lehet tisztítani. A sózás elkezdődött,

a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd.”

 

Először tisztítanak, aztán sóznak, majd takarítanak? Hogy is van ez? Valahogy úgy, amikor 2004-ben Demszky dudálással tüntetett a kátyúk miatt, amiket neki kellett volna betömködnie?

Meg persze az is baj, hogy kevesen jelentkeztek hómunkásnak. Tehát minden és mindenki hibás, a havazás, a hómunkások, a latyak... Azt még várjuk, hogy a felkészületlenség miatt kit fognak okolni?!

Karácsony Gergely vesszőparipáját is felhozzák a kommentelők a poszt alatt: „A klímavészhelyzet kihirdetése után. Meddig kell még eltűrnünk, hogy havazáskor csak a sózást tekinti a főváros megoldásnak?”, de személyzeti politikája is kap némi kritikát: „Lehet kellett volna még egy latyakeltakarításért felelős alpolgi, havi bruttó két milláért.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.