Kétkilós drogfogás Zuglóban

Az önkéntelen drogfutárnak gyanússá vált a csomag, amelyben nagy mennyiségű amfetamint és tablettát hozattak be vele Budapestre.

2020. 08. 06. 8:00

Az önkéntelen drogfutárnak gyanússá vált a csomag, amelyben nagy mennyiségű amfetamint és tablettát hozattak be vele Budapestre.

Másfél kilogramm amfetamint és félkilónyi kábítószergyanús tablettát foglaltak le a rendőrök a főváros XIV. kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Police.hu honlapon. Miután egy férfi feljelentést tett az ügyben, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A történet előzménye, hogy a bejelentőt Rotterdamban megkérték, vigyen el egy csomagot Budapestre. Számára azonban később gyanússá vált a küldemény, ezért kinyitotta, és édesség meg illatszer mellett több fémdobozt, valamint több mint háromkilónyi „paszta állagú anyagot” talált.

A több kilogrammnyi pasztaszerű anyag drognak bizonyult (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/EPA/M. A.

A férfi bevitte a csomagot a XIV. kerületi kapitányságra, a nyomozók pedig megtalálták benne a tablettákat és az amfetamint is. A nyomozás során három férfi és egy nő került a rendőrök látóterébe, akik drogot akartak Hollandiából behozatni. Az ügy szereplői közül három embert fogtak el és gyanúsítottként hallgattak ki, egy ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki – derül ki a rendőrségi közleményből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.