Háromszázmillió forint felhasználásáról dönthetnek a XXII. kerületiek

Budafok-Tétény önkormányzata jelentős összeget fordít a kerületi lakosok által meghatározható költségvetési programok megvalósítására.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 17:58
null
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere az önkormányzati működés hatékonyságát szeretné növelni 2021-ben Fotó: Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karácsony Gergely vezette fővárosénál jóval nagyobb arányú keretösszegből indítja el idén is Részvételi Költségvetés programját Budafok-Tétény önkormányzata. A kerület polgármestere, Karsay Ferenc (Fidesz) egy interjúban elmondta, hogy a kerületi önkormányzat költségvetéséből háromszázmillió forintot fordítanak a lakossági ötletek alapján megvalósuló pályázatokra, amely a költségvetés két és fél százalékát jelenti.

Ezzel szemben Karácsony Gergelyék az általuk meghirdetett Közösségi részvétel programra egymilliárd forintot fordítanak, amely a főváros költségvetésének két tized százaléka.

Ha a főváros is ugyanolyan arányú forrást biztosítana a fővárosiaknak, akkor tizenkét és fél milliárd forint körüli összegből valósulhatnának meg a lakosok által beküldött sikeres pályázatok. A politikus azt is elmondta, hogy a fővárosénál tizenkétszer nagyobb arányú forrás biztosítása ellenére a kerületi baloldal kevesli a keretösszeget.

A kerület 2020-as Részvételi költségvetés programjának egyik nyertes projektje, a Tétény-rét Családi park tervének illusztrációja
Fotó: Budafoktétény.hu

Budafok-Tétény részvételi programja Magyarországon egyedülálló módon másodszorra indul el. A forrás elköltésére 2021. február 22-ig várja a hivatal a kerületi lakosok ötleteit. A kezdeményezés eredményességét mutatja, hogy tavaly a programban valósult meg a Mézesfehér utcai projekt, a DunaFok kertmozi, valamint folyamatban van a Kóborló, önsétáltató kutyák problémájának megoldása projekt, a Rózsakerti Sportcentrum, és a Tétény-Rét Családi Park ötletének megvalósítása is.

A pályázatban XXII. kerületi állandó és ideiglenes lakcímmel rendelkező lakosok vehetnek részt. Az önkormányzat olyan ötleteket vár, amelyek újdonságot és könnyebbséget jelent mindenki számára a mindennapokban. A pályázatok értékelése során idén egy körben zajlik a szavazás, ahol mindenki öt szavazattal élhet. A saját lakóhely szerinti kerületrészhez tartozó projektekre három szavazatot lehet leadni, két vokssal pedig mindenki szabadon rendelkezhet. A projektek megvalósítása során a legtöbbtől a legkevesebb szavazatot kapott projekt felé haladnak, a keretösszeg kimerüléséig.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.