Budafok-Tétény is kárvallottja lett Karácsony Gergely megszorításainak

Sorra jelzik felháborodásukat a budapesti kormánypárti polgármesterek Karácsony Gergely főpolgármester egyeztetések nélküli, egy személyben meghozott döntése ellen. Beállt a tiltakozó kormánypárti polgármesterek közé Karsay Ferenc is, Budafok-Tétény kormánypárti polgármestere is. A baloldali fővárosi vezetés megszorításai miatt négy kerület teljesen kimarad az útfelújításokból, több kerületben a legégetőbb feladatokat odázza el a főpolgármester.

2020. 06. 10. 18:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolnom kell Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes közleményét, mely szerint 2023-ig szóló terveik alapján a fővárosi útfelújítások során Budafok-Tétény jobban fog járni, mint a korábbi önkormányzati ciklusokban – írta közösségi oldalán Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere. Hozzátette: a valóság az, hogy egyetlen méter olyan utat sem fognak felújítani, amely benne van a „top 10 kilométerben”, vagyis az itt élőknek igazán fontos.

– Kerületünk a fővárossal történt egyeztetések folyamán 31 fővárosi kezelésében lévő út felújítását tartotta elengedhetetlennek. Ezek közül abszolút első helyre jelölte a Kossuth Lajos utcát, Budafok főutcáját. Ehhez képest ők a XI. kerület határán levő Kővirág sort fogják felújítani, amely a kerület közlekedésében elenyésző terhet visel a Kossuth Lajos utcához képest. A helyzetet ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor egy szülő megkérdezi a gyerekét, hogy mit kér születésnapjára. Ő egy focilabdát kér, de végül balettcipőt kap, amit a szomszéd kislány fog használni – írta Karsay.

Karácsony Gergely főpolgármester a keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: igazságos döntés született. Azokat a kerületeket, ahol az elmúlt években több felújítás történt, lehúzta a listából.

A Magyar Nemzet korábban megírta: négy fővárosi kerületben egyetlen útszakaszt sem újít fel a főváros. Hegyvidéken ugyan felújítanak három útszakaszt, de a legsürgősebbeket kihagyták a tervezésből, holott azt Pokorni Zoltán polgármester kérte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.