Konferencia a Nemzetőrségről

2019. 09. 20. 18:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konferenciát rendezett az 1956 Magyar Nemzetőrség a Magyar Nemzetőrség társadalmi szerepvállalásának szükségességéről a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központ Nagytermében.

A megnyitó beszédet vitéz lovag Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredes, elnök-főparancsnok mondta, majd felolvasták Orbán Viktor miniszterelnöknek az összegyűltekhez intézett levelét.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy egyeztetések folynak az 1956 Magyar Nemzetőrség, a Honvédelmi Minisztérium, valamint a Honvédelmi Sportszövetség között arról, hogy milyen formában tudna részt venni a szervezet a fiatalok honvédelmi és hazafias nevelésében.

A konferencián előadást tartott Süli Attila tudományos kutató, a HM Hadtörténeti Kutató Intézet és Múzeum munkatársa, Az 1848-'49-es szabadságharc Nemzetőrsége címmel, és Szörényi László, az MTA Irodalomtudományi Intézet egykori igazgatója, aki Arany János személyén és költészetén keresztül mutatja be az 1848 korabeli Nemzetőrséget.

Napjaink Nemzetőrségéről, annak helyzetéről, és a társadalomban jelenleg és a jövőben betöltendő szerepéről pedig Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő, az ICDT elnöke tartott előadást, Honvédelem és társadalom címmel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.