„Korózs Lajos alkalmatlan a népjóléti bizottság vezetésére”

A fideszes Halász János szerint a baloldal elutasította a védekezést szolgáló intézkedéseket.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 15:29
HALÁSZ János
Budapest, 2019. november 5. Halász János, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. november 5-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halász János napirend előtti felszólalásában elmondta, szerencsére már belátható távolságban van a vakcina, de addig is fontos a járvány lassítása, és a családok segítése. – A cél, hogy az emberek egészsége és állása is megmaradjon – mondta a Fidesz képviselője, és kiemelte, a baloldal ezzel szemben megszorító politikát folytatott a válság idején, megszüntetve a 13. havi nyugdíjat, öt százalékkal megemelve az áfát, és megszüntetve a GYES-t. Mindemellett még a IMF gigahitellel is eladósították az országot. A baloldal kormányzása alatt egymillió ember munkanélkülivé vált, folyamatosan emelték a rezsi árát, valamint megszüntették a családi adókedvezményt – idézte föl Halász János, és emlékeztetett, most a baloldal elutasította a védekezést szolgáló intézkedések mindegyikét.

Halász János arról is beszélt, hogy Korózs Lajos először kamuvideót gyártott, majd hamis diagramot tett közzé a járványügyi adatokról. – Egy ilyen ember nem alkalmas a népjóléti bizottság vezetésére – mondta a Fidesz képviselője,

és azt is kifogásolta, hogy az ellenzék a munkahelyvédelmi akciótervről is valótlanságokat terjeszt. – A baloldal által vezetett önkormányzatoknál most is a gyurcsányi recepthez nyúlnak, és megszorításokat alkalmaznak – mondta Halász János, és hozzátette, a kormány ezzel szemben segítséget nyújt a vendéglátóiparnak és ingyenessé tette az internetet a digitális oktatás miatt.

Válaszában Tállai András arról beszélt, hogy a baloldali válságkezelést a megszorítások jellemzik, amelynek során csökkentik az emberek jövedelmét és életszínvonalát.

– A baloldal nem tanult a korábbi válságkezelési kudarcából, és most is olyan intézkedéseket követel a kormánytól, amelyek eredménytelenek lennének. A kormány ezzel szemben a védekezéshez szükséges forrásokat biztosítja, a munkahelyek megőrzésére koncentrál, és biztosítja ennek a fedezetét

– vélekedett az államtitkár. Azokat a cégeket kell segíteni, amelyek alkalmazottaik munkahelyét folyamatosan biztosítják – mondta Tállai András, aki szerint a válság alatt sem szabad lemondani a beruházásokról, és új munkahelyek teremtéséről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.