Kövér László több mint nyolcmillió forint büntetést szabott ki Tordai Bencére

„Az Országgyűlés önjelölt házmestere, Kövér László most sem hazudtolta meg önmagát. Rekordösszegű pénzbüntetést szabott ki rám, amiért az ülésteremben odamentem egy mobiltelefonnal Varga Mihályhoz, és megkértem: küzdjünk együtt azért, hogy a kormány adja vissza azt a közel tízmilliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől” – méltatlankodott Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője a Facebook-oldalán, miután 8,2 millió forintra büntette meg Kövér László.

Forrás: pestisracok.hu2021. 03. 12. 12:00
TORDAI Bence
Budapest, 2021. március 1. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali provokátor szerint Kövér László indoklása teljesen alaptalan.

„Udvarias és békés voltam a miniszterrel [Varga volt az, aki engem mellbe taszajtott], nem akadályoztam az ülést vagy Varga Mihály szabad mozgását, de még csak hangos szó sem esett köztünk”

– írta Tordai.

„Nagyon téved, ha azt hiszi, hogy ezzel eltántorít engem és a Párbeszédet egy percre is attól, hogy teljes erőbedobással küzdjünk a fideszes önkény felszámolásáért, az egészségügyből kilopott pénzek visszaszerzéséért, egy normális ország megteremtéséért!”

– folytatta a párbeszédes politikus.

Kövér László eddig a legsúlyosabb büntetést Jakab Péterre, a Jobbik elnökére szabta ki, őt négymillióra büntette.

Március elsején kisebb konfliktus alakult ki Tordai Bence párbeszédes képviselő és Varga Mihály pénzügyminiszter között a parlamentben, amikor Tordai egy javaslatuk támogatására akarta rábírni a pénzügyért, és ezt telefonjával akarta rögzíteni. Varga felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa telefonjával akadályozta a munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi.

„Tordai a telefont egy héttel ezelőtt már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált. Ma ismét műsort csinált, ráadásul a parlamenti ülésteremben, amiért a levezető elnök figyelmeztette a magáról megfeledkezett kollégát”

– kommentálta a pénzügyminiszter.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.