Lesz másik! – Beigazolódhatnak Bodolai állításai

Igaza lehet Bodolai Lászlónak, az Index igazgatósági elnökének, aki nemrégiben arra utalt, hogy az egész Index-ügy nem más, mint előre eltervezett színjáték. A legfrissebb fejlemények pedig nagyon ebbe az irányba mutatnak.

Magyar Nemzet
Forrás: origo.hu2020. 08. 04. 15:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magát a „független” hírszolgáltatás élharcosainak bemutató volt Index-csapat hamarosan új portálnál folytatja a munkát, legalábbis erre utal a minap közzétett posztjuk – amit a Távozó indexesek elnevezésű Facebook-oldalon is megosztottak. „Lesz másik!” – így szól az üzenet, és a bejegyzésből az is kiderül, hogy erre feltehetően nem kell sokat várni.

Márpedig ha hamarosan tényleg új portál jön létre, azzal beigazolódnak az Indexet tulajdonló alapítvány elnöke által megfogalmazottak, aki a múlt heten így reagált a történtekre: „ha a volt indexesek két héten belül új oldalt hoznak létre olyan kiadóval, amely egy hónapja be van jegyezve, akkor bocsánatkérést várok mindenkitől, mert színjáték volt az egész ”.

Csak kamu a szolidaritás

Bár a 24.hu látszólag együttérez baloldali társlapjával, ennek ellenére ízléstelen módon fizetett hirdetésként terjeszti a Facebookon az indexes felmondásokat - írja az Origó. A 24.hu jelenleg 11 Indexszel kapcsolatos hírt köröztet a közösségi oldalon. Az Origó úgy véli, hogy az akció mögött Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgató-tulajdonosa állhat.

Az Index szerkesztősége július 24-én azt követően mondott fel, hogy Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke kezdeményezte a portál főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak a menesztését. A sajtószabadság halálát siratva nemzetközi hisztéria vette kezdetét, és azonnal a Fideszt nevezték meg az események előidézőjének, annak ellenére, hogy Bodolai kijelentette, a nagyobbik kormánypártnak semmi köze nem volt a történtekhez, mert „az Index úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk.” Időközben a menesztett főszerkesztőről is érdekes információk láttak napvilágot: Dull Szabolcs üzleti titkokat szivárogtatott ki és magas rangú baloldali politikusokkal, köztük Dobrev Klárával és Nyakó Istvánnal is egyeztetett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.