Letartóztatták a drogbanda főnökeit

A két hónappal korábban megbuktatott alföldi drogárus üresen maradt piacát vette át egy rokon.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2020. 08. 01. 11:07
Cegléd elfogás
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karasz Csaba alezredes, a ceglédi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője és nyomozói ismét bebizonyították, nem tűrik meg a területükön a drogárusokat. Az osztályvezető a Magyar Nemzetnek elmondta: a pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet felszámolását célzó nyomozás sorozat legújabb, elfogásokkal végződő felvonása július 29-én kora hajnalban kezdődött, augusztus 1-jén pedig a bíróság már le is tartóztatta a drogbanda két főnökét. A bűnszervezet tagjait az alapos felderítést követően a ceglédi, a gyöngyösi, a szolnoki, a jászberényi rendőrkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, három kábítószer-kereső kutya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei négy – három Jász-Nagykun-Szolnok megyei és egy Heves megyei – címen fogták el.

A rendőrök öt férfi ellen indítottak nyomozást bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt. A 39 éves szolnoki R. Róbert János és a 40 éves zagyvarékasi Zs. Ernő egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet. A szolnoki férfi két hónap alatt hat kilogramm kréta, kristály és hópihe fantázianevű anyaggal kereskedett, s több mint 1,5 millió forintot keresett. Bűntársa egy másik lekapcsolt üzletkötő helyét töltötte be egy ideje, két hónap alatt több mint 15 kilogramm új pszichoaktív anyag beszerzése és értékesítése köthető személyéhez. A drog grammját 800–1800 forintért vette, majd ötezer forint/adag áron terítette az örökölt ügyfélkörnek. Bevétele több tíz millió forint volt, amiből szó szerint bearanyozta a lakását, még a bútorait is.

Fotó: Police.hu

Mivel R. Róbert Jánosnak nincs autóvezetői engedélye, a 34 éves szolnoki B. Gábort alkalmazta testőrnek és sofőrnek, a férfi hol főnökét, hol a szert, hol az annak vásárlásához szükséges pénzt utaztatta. A banda két elosztóját is sikerült elfogni, Jászapátiban a 39 éves S. Krisztián vásárolt az örökösöktől új pszichoaktív anyagot. a 36 éves gyöngyösi M. László két kilogramm kábító hatású anyagot adott tovább, amelyen közel 4,5 millió forintot keresett.

Fotó: Police.hu

A nyomozók a helyszíneken több mint kétmillió forint készpénzt, egy személygépkocsit, egy teherautót, mobiltelefonokat, közel egy kilogramm aranyékszert, mérleget, elektromos sokkolót, gáz- és riasztófegyvert foglaltak le. A gyanúsítottakkal szemben az eljárást a ceglédi rendőrkapitányság folytatja le. A bíróság elrendelte a bűnszervezetet irányító két férfi letartóztatását, társaik egyelőre szabadlábon védekezhetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.