Komoly elismerés a WHO-igazgatótól + videó

Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel – mondta Hans Kluge.

Forrás: MTI, koonavírus.gov.hu, facebook.com/szijjarto.peter.official2021. 04. 21. 14:26
SZIJJÁRTÓ Péter; KLUGE, Hans
A WHO tisztviselője gratulált hazánknak (A képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója könyökérintéssel köszöntik egymást a megbeszélésüket követõ sajtótájékoztató elõtt Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 21-én) Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerően nyilatkozott a magyar intézkedésekről Hans Kluge, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) európai regionális igazgatója, üdvözölte a határozott lépéseket és a példaértékű oltási kampányt.

Hans Kluge szerdán Budapesten találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatójukon kifejtette: Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel ebben a mindenkinek nehéz időszakban. – Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak, életmentő eszközként tekintenek a vakcinára, amelynek a kérdése túlmutat a geopolitikán – magyarázta. Hozzátette: a vakcina az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére.

Emlékeztetett:

május végére minden regisztrált megkaphatja az oltást Magyarországon, az átoltottság jóval az európai átlag felett alakul.

A WHO tisztviselője gratulált a magyar hatóságok által tett határozott lépésekhez. – Fontos, hogy mindenki biztonságban legyen – tette hozzá.

A WHO tisztviselője gratulált hazánknak. A képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója könyökérintéssel köszöntik egymást a megbeszélésüket követő sajtótájékoztató előtt Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, 2021. április 21-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kitért rá: a nyitás lépéseiről a járvány alakulásának megfelelően kell dönteni. – Az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelőször kinyitni – vélte.

Az igazgató elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak, akiket a járvány hőseinek nevezett.

Közölte: budapesti látogatása során találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével is.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón bejelentette: a következő tíz napban 1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Magyarországra Oroszországból és Kínából.

Csaknem másfél millió adag vakcina érkezik a jövő hét végéig

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, összesen egymillió-négyszáznyolcvanezer oltóanyag érkezik Magyarországra a jövő hét végéig Oroszországból és Kínából. A Hans Klugéval, a WHO regionális igazgatójával tartott közös sajtótájékoztató kezdetén Szijjártó Péter megköszönte a WHO valamennyi dolgozójának a vírus elleni küzdelmet. A miniszter hangsúlyozta: a járvány során rendszeres volt a kommunikáció a WHO főigazgatójával, és a magyar védelmi intézkedések meghozatalakor figyelembe vették a WHO ajánlásait. – Magyarország az uniós rangsor élén áll az átoltottságot tekintve – mondta Szijjártó Péter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.