Magyar Rákellenes Liga: a daganatos betegségek harmada megelőzhető

Helyes életmóddal megelőzhető a daganatos megbetegedések harmada – közölte a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán a rákellenes világnap alkalmából.

Forrás: MTI2019. 02. 06. 12:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rozványi Balázs a hétfőn tartott világnaphoz kapcsolódóan azt mondta, az egészséges táplálkozás, a mozgás és a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Fontos továbbá, hogy mindenki járjon szűrésekre, figyeljen oda a testére, és változás esetén – például anyajegy megnagyobbodása, nagymértékű fogyás, huzamos ideig tartó köhögés – vizsgáltassa ki magát – hangsúlyozta. Hozzátette, a daganatos betegségek gyógyítása annál eredményesebb, minél hamarabb megkezdik.

Az elnök arról is beszélt, hogy 2040-re körülbelül tízszázalékos csökkenés várható a daganatos megbetegedések okozta halálozásban. Ez szerinte az egészségtudatosabb életmódnak és a jobb gyógyítási feltételeknek lesz köszönhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.