Magyarország segíti az üldözött keresztényeket

A nyugati világban támadások érik a keresztényeket, keleten pedig a létükért küzdenek a Krisztust követők. A Hungary Helps program célja, hogy a problémákat helyben lehessen megoldani.

Magyar Nemzet
2020. 12. 21. 13:54
AZBEJ Tristan
Budapest, 2019. április 16. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára a Hungary Helps ügynökség megalakulásáról tartott sajtótájékoztatón az államtitkárság budapesti épületében 2019. április 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egyetemes keresztény értékek támadás alatt állnak napjainkban. Nyugaton politikai agresszióval kell szembenézniük a keresztényeknek, keleten viszont puszta létezésük is végveszélybe került. A magyar kormány a kihívás súlyosságát érzékelve a cselekvés mellett döntött. Ezért is nyújt közvetlen, életmentő segítséget a világszerte üldözött keresztény közösségeknek” – adta hírül a Miniszterelnökség.

A kormány a Hungary Helps program segítségével tudja támogatni az érintett közösségeket. A program célja az emberbaráti segítségnyújtás mellett az, hogy segítsen a keleten élő keresztényeknek saját életkörülményeiket rendezni, és hogy így ne kényszerüljenek elhagyni a hazájukat. A program az elmúlt négy évben százezer válságövezetben élő, üldözött ember számára tette lehetővé a megmaradást szülőföldön illetve a visszatérést oda. 2020-ban a Hungary Helps programban nyújtott támogatások kiterjedtek, egyebek mellett az éhínség, világjárvány és terrorizmus által egyszerre sújtott libanoni, szíriai, kenyai, nigériai és pakisztáni közösségekre, a működésképtelenné vált szentföldi oktatási intézményekre, de újjáépítési támogatást kapott az Antióchiai Szír Ortodox Egyház és az Örmény Apostoli Egyház is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.