Mégis megtörténhet a csoda, célba érhet a székely petíció

Ha ilyen ütemben gyűlnek az aláírások, szombatig további négy országban meglehet a szükséges számú szignó.

2020. 11. 03. 19:08
null
Két országban még nagy hajrára van szükség Forrás: Facebook/Írdalá.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsuló ütemben gyűlnek a székely petíció aláírásai, csak reggel óta újabb csaknem négyezren támogatták a kezdeményezést. Ennek köszönhetően Spanyolországban és Svédországban a szükséges szignók csaknem fele már összegyűlt, de Horvátországban, Lettországban és Litvániában is sokan állnak a székelyek ügye mellé. Összehasonlításképpen Litvániában október 31-én a szükséges aláírásszám alig tíz százaléka volt meg, most már csaknem harmada. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor határidőre elérhetik a jogszabályban meghatározott limitet további legalább négy országban. Eddig ez három államban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában sikerült.

továbbra is kiáll a székelyek ügye mellett
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke a napokban azt hangsúlyozta: azok, akik a szívükön viselik a kezdeményezés sorsát, sokat tehetnek azért, hogy az akció sikeres legyen, és további négy országban összegyűljön a kellő számú aláírás. – Politikai, faji és vallási hovatartozásra tekintet nélkül arra kérem a Kárpát-medence népét, hogy aki még nem tette meg, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót. A támogatóink azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi média – Twitter, Instagram, YouTube és Facebook – felületét – fogalmazott Pesty László.

A kampánycsapat mindenhol a Signiteurope.com üzenetre hívja fel a figyelmet
Fotó: Facebook/Írdalá.hu

A szakember beszélt a Gerilla.hu által elindított Kartonnetvörk nevű digitális mozgalomról is, amelyben arra kérik az embereket, hogy egy kartonlapra írják fel a Signiteurope.com-ot, ezzel fotózzák le magukat, majd osszák meg a képet a közösségimédia-felületeken. Kiemelte, hogy az akció sikeres, de minél többen csatlakoznak hozzá, annál több emberhez juthat el a székely petíció üzenete. A Gerilla.hu legutóbb Budapesten a Lánchídra feszítette ki a Signiteurope.com feliratot.

A kezdeményezés tétje óriási, hiszen a cél az, hogy az Európai Unió egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.