Mélyrepülésben Vásárhely

A visszafejlődés költségvetését fogadta el a balliberális többségű hódmezővásárhelyi közgyűlés, a büdzsé főösszege néhány éve még mintegy húszmilliárd forint volt, de most alig haladja meg a 15 milliárd forintot.

2020. 02. 15. 7:18
Márki-Zay Péter; Szabó Bálint
Az ellenzéki polgármester a strandot sem támogatja MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor

A visszafejlődés költségvetését fogadta el a balliberális többségű hódmezővásárhelyi közgyűlés, a büdzsé főösszege néhány éve még mintegy húszmilliárd forint volt, de most alig haladja meg a 15 milliárd forintot.

A visszafejlődés költségvetését fogadta el a balliberális többségű hódmezővásárhelyi közgyűlés, a büdzsé főösszege néhány éve még mintegy húszmilliárd forint volt, de most alig haladja meg a 15 milliárd forintot – közölte lapunk kérdésére Cseri Tamás, a hódmezővásárhelyi Fidesz–KDNP-frakció tagja.

A politikus kiemelte, még drasztikusabb a különbség, ha a fejlesztési célú forrásokat vizsgáljuk, mert tavaly erre a célra még több mint hétmilliárd forintot terveztek be, míg idén kevesebb mint négymilliárdot. Hozzátette: rá­adásul a tervek nagyon sokszor 50-60 százalékban teljesülnek, így a fejlesztési célú költségvetési forrás akár kétmilliárd forint közelébe is zuhanhat.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a Modern városok programból utoljára 2018 elején hívtak le forrást, mert a polgármester két éve nem tudja a már megnyert, a kormány által támogatott programokat kezelni.

Az ellenzéki polgármester a strandot sem támogatja
Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Cseri Tamás élesen bírálta Márki-Zay Pétert azért is, hogy kizárólag fiskális szempontokat tart szem előtt, így nem támogatja azokat a szolgáltatásokat, amelyek nem hoznak pénzt.

– A társadalmi haszon fogalmát Márki-Zay Péter nem ismeri, ezért van az, hogy az önkormányzat megsarcolja a sportegyesületeket, megemeli az étkeztetési, a létesítményhasználati és a bérleti díjakat, a belépőket, és közben csökkenti a lakosságnak szánt juttatásokat – fogalmazott a fideszes képviselő. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy a megszorítások közepette Márki-Zay csaknem nyolcvanmilliós propagandagépezetet épít hírportállal, új városi televízióval, újsággal.

Hódmezővásárhelyen nemcsak a költségvetés borzolja a kedélyeket, hanem az is, hogy az önkormányzat cége, a HMSZ Zrt. úgy döntött: február 29-ével felbontja a Csomorkány SE, a helyi vívócentrum használatára kötött szerződését, mivel az – ahogy a polgármester Facebook-videójában fogalmazott – „fideszes”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.