Michael Roth hallgat a magyar baloldal antiszemita jelöltjéről

Nem kommentálta a magyar kormányt antiszemitázó német kormánytag, hogy magyar elvtársai egy zsidógyűlölő jobbikos jelöltet támogatnak a szerencsi időközi országgyűlési képviselőválasztáson.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 14:10
German Deputy Foreign Minister Michael Roth holds a news conference at the German consulate after visiting the Turkish-German journalist Deniz Yucel at Silivri prison in Istanbul
German Deputy Foreign Minister Michael Roth holds a news conference at the German consulate after visiting the Turkish-German journalist Deniz Yucel at Silivri prison in Istanbul, Turkey, April 4, 2017. REUTERS/Osman Orsal - RC1B7ABE7560 Fotó: Osman Orsal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kívánta az antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László baloldali jelölését kommentálni a német külügyi államtitkár, a szociáldemokrata Michael Roth. A Magyar Nemzet a német külügyminisztériumnak küldött e-mailben kérdezte véleményéről az államtitkárt, aki nemrég antiszemita vádakkal illette hazánkat. Michael Rothtól azt szerettük volna megtudni, elítéli-e a német SPD-vel egy európai frakcióban lévő MSZP-t és DK-t, amiért azok nyíltan kiálltak Bíró László jelöltsége mellett, amivel Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 6. számú országgyűlési egyéni választókerületében az október 11-én tartandó időközi választáson egy nyíltan zsidógyűlölő jelöltet támogatnak.

Az államtitkár nemrég a t-online.de hírportálnak adott interjúban ugyanis azt mondta az Európai Parlament által Magyarország ellen két évvel ezelőtt megindított eljárásról: „Az egyik, amiért megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben, az az elvaduló antiszemitizmus”. Kijelentése miatt a magyar külügyminisztériumba kérették a budapesti német nagykövetet, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig úgy reagált: „A zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak”.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta: Bíró László, a baloldali pártok országgyűlési képviselőjelöltje a szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi (általa vélelmezetten) zsidó turistákról a következőket írta a Facebook-oldalára: „A kutyám majd megveszik, amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet”. A jobbikos politikus azt is leírta: „kikapcsolták a zsidó uzsorabanktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését” illetve „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.