Népszavazást tartanának a szocialisták

Tóth Bertalan közölte: szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban.

2020. 07. 30. 9:24
null
2020.06.06. Siófok-Zamárdi Első Nap a Balatonon szezonnyító körséta árak , hangulat , intészkedéseket figyelembe véve. Fotó: Markovics Gábor MG Ripost Fotó: Markovics Gábor Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly harminc szabadstrand újult meg a Balatonnál, idén újabb ingyenes fürdőhelyeket korszerűsítenek kormányzati forrásból. Ezzel szemben az MSZP népszavazást kezdeményez arról, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban és a hazai tavakban. A Balaton közkedvelt fürdőhelyein, a déli parton összesen harminckét népszerű szabadstrand található, de az északi parton is van lehetőség ingyenes fürdőzésre. Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke azt közölte: három kérdésben kezdeményeznek népszavazást. Szeretnék elérni, hogy lehessen ingyen fürdeni a Balatonban.

A második kérdés arra vonatkozik, hogy a ma még köztulajdonban lévő strandokat ne adják el, a harmadik kérdéssel változtatási tilalmat szeretnének elérni a még meglévő strandoknál, hogy ne lehessen lezárni azokat és ott apartmanokat építeni. „Az elmúlt száz évben közmegegyezés volt arról, hogy kicsik és nagyok, szegények és gazdagok, kétkezi munkások és egyetemi tanárok fürödhetnek a Balatonban, a Velencei-tóban vagy bármelyik magyarországi természetes tóban” – írta közösségi oldalán Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának az elnöke. Egy másik posztban Fonyódról jelentkezett be, ahol úgy folytatta: „Nem lenne szabad tovább csökkenteni a szabadstrandok számát, és elvenni a maradék olcsó üdülési lehetőséget is az emberektől! A Balaton mindannyiunké!” A poszt furcsasága, hogy Fonyódon két szabadstrand is található, a fürdés teljesen ingyenes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.