Nők álltak ki Novák Katalin mellett

A balliberális média tovább gerjeszti a műbotrányt Novák Katalin múltheti videója körül. A rengeteg kifakadás mellett több olyan női szerző is akad, akik megvédték a minisztert.

Magyar Nemzet
2020. 12. 17. 10:31
NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. szeptember 29. Novák Katalin, a párt alelnöke, család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali vélemények a családügyi miniszter körüli hírek esetében is hangosabbak, ezt pedig a Google és a Facebook algoritmusai tovább erősítik, vannak azonban olyan józan gondolkodású női szerzők is, akik értik miről beszélt Novák Katalin, és kiálltak a miniszter mellett. Lapunkban csütörtökön megjelent publicisztika szerzője szerint a nők nincsenek elnyomva Magyarországon.

– A legnagyobb ellentmondás, ami a radikális feminizmus és a nemek „új egyenlőségét” hirdetők rendszerében rejlik, hogy bár szüntelenül az egyéni döntés szabadságáról szónokolnak, mégis megkövezik azt, aki bármilyen felületen arról beszél, hogy számára a családanyaság jelenti a kiteljesedést – fejtegeti Kincses Krisztina.

A szerző szerint Novák Katalin arról beszélt, ami eredetileg – az emancipációs törekvések lényege kellene hogy legyen: a te életed, a te döntéseid – ne hagyd, hogy beleszóljanak! Attól még, hogy valami nehéz és kihívásokkal jár, nem kell a könnyebb utat választani, elhitetve magaddal, hogy a nőiség nem több, mint egy hátráltató tényező. Kincses Krisztina szerint a nők nem elnyomni, hanem kiegészíteni akarják a férfiakat, és akinek ez nem tetszik, az nem érti, mit jelent nőnek lenni.

A Hetek hetilap szerzője írásában így értékeli a helyzetet:

„Novák Katalin mondanivalója meg sem közelíti azt a primitív, soviniszta hangnemet, amit a balos újságírók a szubjektív véleményükkel színezett szemléikben a politikusnő szájába adtak. Sőt.” – írja Nagy Szantina.

Véleménycikkében kifejti, fiatal nőként ő maga is tapasztalja, hogy a modern világban azért különböztetik meg, mert házas és családot tervez, nem pedig azért, mert nő.

A szerző hozzáteszi: „Nem tisztem megvédeni a minisztert, de a videóban nem állít mást, mint hogy igenis lehet választani: akkor sem ér kevesebbet a nő, ha családanyaként akar kiteljesedni, és akkor sem ér többet, ha karriert tervez – mi több, a kettőt ötvözni is lehet” – írja.

A Vasárnap.hu internetes portálon is megjelent egy véleménycikk arról, hogy Miért fáj nőnek lenni?. Az írás szerzője már az elején leszögezi; magyar nőnek lenni „tök jó”. Szerinte azok támadják a minisztert, akiknek önmagukkal van gondja.

„Lássuk be, sokkal könnyebb elvégezni – vagy legalábbis elkezdeni – még egy szakot az egyetemen, mint önvizsgálatot tartani. Sokkal könnyebb elégedetlenkedni, áldozatként tetszelegni, másokat hibáztatni, egy miniszterre mutogatni, mint felelősséget vállalni a mentális állapotunkért, az életünkért” – fogalmaz Nemesrévi-Hrozik Adél.

„Mi nők nem a fizetési csekkünk vagy a munkahelyi beosztásunk vagyunk, hanem annál sokkal többek” – zárul az írás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.