Oktatási Hivatal: Nem igazolták az SZFE hallgatói az oktatás megvalósulását

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzatának alelnöke korábban azt állította: elküldték a dokumentumokat a hivatalnak.

Hertelendy Gábor
2020. 11. 14. 10:10
null
2020.09.03. Budapest Színház és Filmművészeti Egyetem Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem nyújtottak be oktatást igazoló dokumentumot a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, amellyel igazolni kívánják a szeptember óta tartó „oktatás” megvalósulását – derül ki az Oktatási Hivatal lapunknak küldött állásfoglalásából. A hivatal a Magyar Nemzetnek azt is megerősítette, hogy a 2011-es törvény alapján a felsőoktatási intézmény első számú felelős vezetője és képviselője a rektor, illetve meghatározott feladatok esetében az intézmény vezetőjeként és képviselőjeként a kancellár jár el. Hangsúlyozták: ez azt jelenti, hogy

a hallgatók az adott kérdésben amúgy sem képviselhetik az egyetemet, azt csupán a vezetőség teheti meg.

Korábban az SZFE hallgatói önkormányzatának (hök) alelnöke, Milovits Hanna azt állította a Népszavának, hogy elküldték a hivatalnak a hatszáz oldalas dokumentációt, amellyel igazolni kívánják a szeptember óta tartó „oktatás” lezajlását. Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes viszont egy hete levélben tudatta a hallgatókkal, hogy

a 2020/2021-es tanév 2021. február 1-jétől folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.

A jelenlegi félévben felvett tárgyakhoz tartozó kreditek teljesítéséről meggyőződni nem lehet, így azok elismerésére nincsen mód – fogalmazott a vezetőség. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter már szeptemberben leszögezte: „a tanévvel kapcsolatos kérdéseket az SZFE vezetőinek a fenntartó alapítvánnyal kell egyeztetnie”, a hök-képviselő viszont ragaszkodik a tárcával való egyeztetéshez. Szerinte ugyanis továbbra is a minisztériummal van dolguk, hiszen „ő a felelős a jelenlegi helyzetért”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.