Orbán Viktor személyesen fejezte ki nagyrabecsülését Karikó Katalinnak

A találkozón a kutatóbiológus személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről és az oltás fontosságáról is szó esett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 13. 9:06
ORBÁN Viktor; KARIKÓ Katalin
Budapest, 2021. május 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalint, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kötetlen beszélgetés során a miniszterelnök kifejezte elismerését és nagyrabecsülését a Széchenyi-díjas kutatóbiológus munkásságával kapcsolatban,

valamint Karikó Katalin személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről, a magyar tudomány nemzetközi teljesítményéről és az oltás fontosságáról is szó esett.

Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A találkozó után a miniszterelnök a következőket írta a közösségi oldalán:

Kisújszállásról a világhírnévig. Nélküle Magyarországon sem sikerült volna. Köszönjük, Karikó Katalin!

- olvasható a bejegyzésben.

Kitüntették Karikó Katalint

Az Emberi Méltóság Tanácsának kitüntetését vehette át Karikó Katalin kutatóbiológus.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.