Pánikkeltés miatt az MTVA pert indít a Magyar Hang című újság ellen

Hazudott a Magyar Hang amikor Koronavírus-gyanú az MTVA-ban című cikkében azt állította: tizenkét MTVA-dolgozót figyelnek meg a járványügyi szakemberek – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI2020. 03. 10. 23:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pánikkeltés miatt pert indít a Magyar Hang című újság ellen, amelyet fake news lapnak nevezett.

„Hazudott a Magyar Hang nevű lap, amikor az online kiadása Koronavírus-gyanú az MTVA-ban című cikkében azt állította: tizenkét MTVA-dolgozót figyelnek meg a járványügyi szakemberek” – írta az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a „cikkben korábban beidézték az MTVA hivatalos kommünikéjét, amely szerint egy kollégát vizsgálnak az egészségügyi szakemberek, és ennek eredményéről a cég tájékoztatást ad, majd a további részében a saját maguk által gyártott álinformációjuknak adtak terepet”.

Az MTVA a közleményben felhívta a figyelmet arra is, hogy ezt az információt a hvg.hu is átvette.

„Dezinformálás, rémhírterjesztés és pánikkeltés miatt az MTVA megteszi a megfelelő jogi lépéseket. A vizsgált kolléga tesztje egyébként negatív eredményt hozott” – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.