Plusz-mínusz: Jól választottak a győriek

A Fidesz jelöltje nyerte a polgármester-választást Győrben és Jakab Pétert választották a Jobbik új elnökének.

Forrás: HírTV2020. 01. 28. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fölényes győzelmet aratott a Fidesz a hétvégi időközi polgármester-választáson Győrben.

„Első körben az nyilván elmondható, hogy a Fidesz stabilan, sőt fölényesen megnyerte ezt a választást és megőrizte a pozícióit Győrben. Azért azt tudni kell, hogy a képviselői testületben masszív kétharmados Fidesz többség van, itt a polgármesteri szék volt a kérdés. (…) Egy objektív megállapítás, hogy káosz következett volna, hogyha Pollreisz Balázs nyeri meg a polgármesteri széket, hiszen egy ilyen testülettel kellett volna együtt kormányoznia Győr városát”

– mondta Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

„Most úgy tűnik, hogy mindenki konstruktív. Azt láttuk Pollreisz szocialista jelölt nyilatkozatából is, hogy ők próbálnak majd konstruktív módon viszonyulni az új polgármester érájához, aki valóban egy jó választásnak tűnik, több szempontból is. Egyrészt 2006-ban, amikor Borkai lett a város polgármestere, előtte ő volt az első számú jelölt, de aztán a sportolók, olimpikonok iránt már akkor is elkötelezett miniszterelnök és a Fidesz inkább Borkai mellett döntött, aki egyébként hozta is a formáját”

– fejtette ki véleményét Nagy József, a 24.hu újságírója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.