Plusz-mínusz: Karácsonynak meggyűlik a baja kritikusaival

A szerdai műsor első témája a kitörésnapi megemlékezés volt, amelyen a Hír TV is forgatott. Az elkészült anyagot a főpolgármester kifogásolhatónak tartja és bejelentette, hogy emiatt bojkottálja a Hír TV-t.

Forrás: HÍR TV2020. 02. 13. 11:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai Plusz-mínusz első témája a kitörésnapi megemlékezés volt és az akkor történtek, amelyen a Hír TV híradója is forgatott. Az elkészült anyagot Karácsony Gergely főpolgármester kifogásolhatónak tartja és bejelentette, hogy emiatt bojkottálja a Hír Televíziót. A tegnapi műsor vendégei voltak Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely, hogy ő és helyettesei bojkottálják a Hír TV-t. A Becsület napi megemlékezésekről és tüntetésekről szóló riportot kifogásolta, amelyben bemutatták a szélsőjobboldali és az antifasiszta tüntetőket is. A főpolgármester szerint a Hír TV a neonácikat mosdatta, holott a csatorna a híradójában korrekten számolt be az eseményekről. Korábban épp Karácsony Gergely volt az, aki mentegette a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat.

„Karácsony Gergelynek általában meggyűlik a baja a vele szemben kritikus újságírókkal. Az előbb említett Gyöngyösi Márton riport, ami egy éve készült, az egy nagyon komoly sokk hatás volt a balliberális oldalon. Emlékezzünk vissza, Karácsony akkor mentegette azokat a rasszista és antiszemita kijelentéseket, amelyeket a Jobbikos politikusok mondtak a közelmúltban. Akkor azt mondta, hogy ez egyáltalán nem számít antiszemitizmusnak” – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette, a főpolgármester nem is nagyon ad interjút olyan újságíróknak, aki kritizálná vagy keményebb kérdéseket tenne fel.

„Nekem azt hiszem, hogy nem tisztem sem Karácsony bojkottját értékelni, sem azt, hogy a HírTV hogyan tudósított erről az eseményről. De ő valóban azt mondta a kampánya alatt, hogy nem tartja antiszemitizmusnak a zsidó képviselők listázását. Viszont szerintem ha Karácsony Gergelyről feltennénk a kérdést, hogy antiszemita-e, vagy van-e bármi olyan eleme a megszólalásainak, ami erre utalna, akkor a legvérmesebb politikai ellenfelei is azt mondanák, hogy nem!” – fogalmazott Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

A teljes műsor IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.