Plusz-mínusz: Szervezeti túlburjánzás van a baloldalon

Szanyi Tibor MSZP-ből való kilépése után két hónappal már egy új pártot alapított. Ez az ügy is szóba került a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának tegnapi adásában.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 11. 10:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pártot alapított az MSZP volt alelnöke, a Republikon Intézet pedig kidolgozta, hogy az ellenzéknek hogyan kellene kiválasztania Orbán Viktor ellenfelét. Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata pedig a nők testével hirdető reklámok betiltását kezdeményezi Budapesten. Ezek a témák kerültek szóba a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának tegnapi adásában.

A magyar baloldalon szervezeti űr van, ezt üzente Szanyi Tibor a Twitteren január 6-án, miután kilépett az MSZP-ből. Két hónappal később pedig már egy új párt, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítójaként beszélt a Hír TV-ben.

„Szanyi Tibor elmondta tudatos stratégia volt részéről a párjának névválasztása. Én is úgy látom, mintha Szanyi Tibor tudatosan, a Kétfarkú Kutya Párt szavazótáborára hajtana vagy az ő híveiket akarja megnyerni ezzel a kommunikációval. Azt is mondta, hogy az egyik legújabb generációs közösségi médiában is egy kampányt indítana, ahol nem politikai, hanem identitásalapú dolgokról fognak beszélni” – mondta az Origo.hu újságírója, Kovács András.

„Vannak ilyen pletykák, a magyar politikában rendszeres, hogy egy-egy politikus fogyaszt időnként alkoholt, esetleg egy kicsit többet. Az európai politikában Jean-Claude Juncker köztudott volt, Navracsics Tibornak volt egy nagyon jó kis megjegyzése, hogy amikor megkérdezték tőle, hogy iszik-e Jean-Claude Juncker, akkor azt mondta, hogy mikor legutóbb üdvözölték egymást, akkor érezte az „arcszesze” illatát… Az európai politikában ez nem számít különösebben tabunak. Ha erre rájátszik valamilyen formában Szanyi Tibor, az még esetleg hatásos is lehet” – fogalmazott Kósa András, a Népszava újságírója.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.