Rettegj, 444! A svéd orvosok már maszkot sem kapnak!

Nyugodtan kiálthatnának akár diktatúrát is.

Szikszai Péter
2020. 04. 03. 18:55
A worker works on a production line for prototype face masks at Mask Factory, following the outbreak of the new coronavirus, in Hong Kong
Kiderült, nem foglalták le a maszkokat (képünk illusztráció) Fotó: REUTERS/Tyrone Siu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai balliberális sajtó képmutatóan hallgat a svéd járványügyi helyzetről, pedig azzal kapcsolatban lenne mit kritizálni. Elsősorban azt, hogy a svéd állam országos emberkísérletbe kezdett. Másodsorban pedig azt a tényt, hogy a nyájimmunitási projektet nem jelentette be hivatalosan. Míg a 444 és társai a brazil elnököt, Bolsonarót nevezik szégyennek, amiért nem vette komolyan a járványt, addig néhány szót vesztegethetnének a svédekre is.

A Hír TV uppsalai tudósítója, Bugnyár Zoltán folyamatosan számol be arról, hogy Svédországban továbbra is működnek az edzőtermek, egyáltalán nem zártak be a kávézók, a gyermekek iskolába járnak.

És az is biztos fáj a Soros-blog szerkesztőinek, hogy a svéd járványügynek már esze ágában sincs tömegesen tesztelni a lakosságot.

A liberálisok „bezzegországáról” ma a Magyar Nemzet írta meg, hogy az egészségügyi dolgozóknak már nem teszik kötelezővé a maszk viselését. A svéd tiszti főorvos pedig azt mondta, már többet tudnak a vírusról és nem gondolják, hogy az általános influenzánál komolyabb védőruha szükséges. – A fokozott védelem nem jelent mindig jobb védelmet is – fogalmazott.

És tudják, mennyire felháborodott ezen a 444? Semennyire. Hallgatnak.

Korábban felhánytorgatták a magyar kormánynak, hogy nem vásárol elég maszkot. Ellenben az ügyes, okos csehek megmutatták a béna Orbán-kormánynak, hogy kell ezt csinálni. Tonnaszámra rendelik a védőfelszerelést, még az utcán sétáltatott tacskó meg a kisvakond is azt hord.

Nemrég pedig arról írtak, Magyarországon mindenki hülye, aki szerint nem kell az utcán maszkot hordani, mert már a jófej szlovákok és az előrelátó csehek is bevezették ezt az intézkedést.

Aztán persze nem mulasztottak el figyelmeztetni mindenkit, hogy a térségben nálunk a legnagyobb a halálozási arány.

A 444 már a járvány elején felfokozott idegállapotban követelte a magyar kormánytól az egészségügyi dolgozók felszerelését: „…számukra védőfelszerelést kellene biztosítani. Nem egy műtős maszkot, mert az nem ad megfelelő védelmet. Hanem rendes maszkot, amiből nem jut minden orvosnak/nővérnek/asszisztensnek, és szemüveget, védőruhát. Kerül, amibe kerül. Ha sokba, akkor nem most kell megítélni 4,56 milliárd forintot az Operaház fejlesztésére, 2,77 milliárdot pedig az egyházi örökség védelmére.”

A svéd járványkezelési modell azonban nem illik a ballibek Fidesz-kormányt abuzáló koncepciójába, ezért nem tudnak mit kezdeni vele. Pedig nyugodtan kiálthatnának akár diktatúrát is, hiszen a baloldali kormány megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak a munkamegtagadást a védőfelszerelés hiányára hivatkozva.

Tényleg csak egy kósza ötlet: nem kéne itt Brüsszelnek közbelépni? Hetes cikkely, határozatban elítélés?

Esetleg megírhatná a 444, hogy Stockholm az unió szégyenpadjára került. Egyébként Svédországban eddig 333-an haltak meg a járvány következtében. Tegnap óta 510-zel lett több a fertőzöttek száma.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.