Romló közbiztonság: egyre több BKV-járaton szükséges a rendőri ellenőrzés

A Karácsony Gergely-féle forgalomszervezés miatt Budapesten egyre inkább lehetetlenné válik az autós közlekedés. Kerékpárral haladni a rosszul kialakított kerékpársávok miatt életveszélyes, a közösségi közlekedés pedig nem biztonságos. Ennek bizonyítéka, hogy egyre több BKV-járatot ellenőriz a rendőrség.

Magyar Nemzet
2021. 07. 03. 16:20
null
A belvárosi tömegközlekedési vonalakon is megszaporodtak a droghasználók és a garázdálkodók BKV, BKK tömegközlekedés, villamosz, busz Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció július 1-jén, csütörtökön volt az 51-es villamos vonalán, valamint a megállóhelyeken és azok környékén” – ezt a közleményt a BKK adta közre július 3-án. A ferencvárosi Mester utca és Pesterzsébet között közlekedők nyilván megkönnyebbültek a rendőrök láttán, ám sajnos nem ők az egyetlenek, akik karhatalmi segítségre szorulnak ahhoz, hogy nyugodtan, békességben utazhassanak munkába vagy onnan haza.

Már a 4-es villamos sem biztonságos
Fotó: Kurucz Árpád

A budapestiek számára nem ismeretlen tény, hogy az 1-es villamoson utazni nem veszélytelen. A rendőrök régóta ellenőrzik a Hős utcához közeli vonalszakasz megállóit, de mára kiderült, nem csak ott van probléma. Az ORFK hivatalos oldala, a Police.hu tele van olyan hírekkel, amelyek arról szólnak, hogy a békés utasokat az 1-es vonalának más szakaszain, például Óbudán is éri inzultus. Lapunk olvasói bizonyosan emlékeznek arra, hogy néhány évvel ezelőtt a Betyársereg nevű szervezet is bejelentette: razziázni fog az 1-esen.

Mára a helyzet sajnos tovább súlyosbodott. Nem megnyugtató olyan, a város fő járatainak számító villamosokon sem utazni, mint a 4-es vagy a 6-os. A Blaha Lujza tér könyékén például gyakran találkozni a megállókat ellenőrző rendőrökkel. Problémásak a 7-es buszcsalád járatai is, elsősorban a belvárosi részeken, a Ferenciek tere és a Zuglói vasútállomás közötti szakaszon.

És ha mindez nem volna elég: a BKV-járatokat rendszeresen használják olyan jegy nélkül utazó hajléktalanok is, akiket a szabályosan közlekedő utasok nem szívesen látnak a járműveken. Sem a BKK, sem a BKV, sem a Karácsony Gergely-féle baloldali városvezetés nem reagál érdemben a helyzetre, és a megkeresésekre sem igen válaszol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.