Sajtóklub: A gyöngyöspatai ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg

Mindaz, ami történt arra bizonyíték, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás és az igazság fényévekre van egymástól, senkit nem érdekelt ebben a kérdésben az igazság.

Forrás: Hír TV2020. 01. 14. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha gyöngyöspatai lennék, megkérdezném, hogyan lehetséges, hogy egyesek minden munka nélkül hatalmas összeget kapnak. Miközben én itt keccsölök egész nap„ – mondta pénteken a miniszterelnök.

A kormányfő gondolataira reagálva Bencsik András kiemelte, újdonság volt, hogy Orbán Viktor egy ilyen kínos ügyben mert egészen őszintén fogalmazni és ki merte mondani azt, amit a magyar társadalom kétharmada gondol a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott ítéletről. A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint egyértelmű, hogy ebben az ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg. Több évszázados együttélés óta nem sikerült ezt az együttélést rendezni, mindig is megvolt a külön útja a magyaroknak és a cigányoknak. Pontosan ezért nyitva van az ajtó, a felzárkózás ajtaja tárva-nyitva áll, rengeteg segítő segít, de arra egyáltalán nincs szükség, hogy egy ilyen rosszindulatú, rosszhiszemű és rosszszándékú hálózat újfent megpróbálja ezt a tényszerűn fennálló feszültséget tovább feszíteni és megpróbálni belőle kiprovokálni egy társadalmi balhét – tette hozzá Bencsik András.

Úgy fogalmazott, azzal, hogy a miniszterelnök ezt kimondta, ezek azért sikoltoznak, mert tulajdonképpen lelepleződtek, lelepleződött az a tény, hogy sajnos a rendkívül alacsony életnívóból érkezett cigány gyerekekkel egészen egyszerűen nem lehet együtt élni, őket előbb meg kell tanítani az együttélés szabályaira.

Mindaz, ami történt arra bizonyíték, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás és az igazság fényévekre van egymástól, senkit nem érdekelt ebben a kérdésben az igazság – erről már Gajdics Ottó beszélt. A Karc FM főszerkesztője rámutatott, ha felkészült pedagógusok okosan, ügyesen csinálják, akkor az, amit a jogvédők szegregációnak neveznek, az nem más, mint felzárkóztatás.

Csakúgy, mint Bencsik András, Huth Gergely is arra hívta fel a figyelmet, hogy az Index propagandavideót készített a gyöngyöspatai ügyről, amelyben mindjárt a film elején egy cigány kislány – akit ugye, a PestiSrácok főszerkesztője szerint, „szeretni kell” – azt mondja: elb@szták az egész életüket azzal, hogy szegregálták őket. A videóban szó esett arról, hogy a roma gyerekek nem használhatták a fenti szinten lévő a wc-t, míg a sajátjuk gyomorforgató volt. Huth Gergely rámutatott, az Indexnek megszólaló fiú elmondta, össze volt kenve sz@rral a wc minden nap és ezért akartak feljárni. Nem engedtek fel minket, hogy ne találkozzunk a parasztgyerekekkel, akiknek nem tetszik a pofánk – idézett Huth egy, az Indexnek nyilatkozó gyöngyöspatait, majd feltette a kérdést: a parasztgyerekeknek nincsenek jogaik? Nekik nem jár kártérítés, ha őket leparasztozzák? Hogy mehet le egy ilyen videó az ország egyik legolvasottabb portálján, amiben a magyarokat parasztnak hívják?

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.