Szakértő: Egyelőre korlátozottak a líbiai összecsapások

Egyelőre korlátozottak a líbiai összecsapások a szír, vagy a jemeni helyzethez képest, de polgárháborúról lehet beszélni, mert egy országon belül fegyveres erők csapnak össze – mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 04. 09. 21:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, Halifa Haftar tábornok rendelkezik a katonai erőkkel és az egyéb forrásokkal, mivel az ország 80 százalékát irányítja, de pozícióit szeretné erősíteni. A korábban a CIA-nak is dolgozó katonai vezető által kontrollált területeken a docens szerint sokkal nagyobb rend van, mint a hivatalos kormányzat által vezetett részeken.

Hozzátette: kérdés, hogy Halifa Haftar hatalmi törekvése mennyire saját kezdeményezése, mivel az ország jelentős kőolajkészlettel rendelkezik, Oroszországot és Kínát is érdekelheti az ország sorsa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.