Széteshet Tatabányán a baloldali Összefogás-frakció

Egy baloldali képviselő elhagyja a szivárvány koalíciót Tatabányán, és függetlenként dolgozik tovább.

2020. 08. 25. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilép a balliberális Összefogás Tatabányáért frakcióból Nagy Béla, az önkormányzati képviselő függetlenként dolgozik tovább – a baloldali politikus a képviselőcsoportból való távozását a Facebook-oldalán jelentette be. A lépését azzal indokolta, hogy az Összefogás Tatabányáért frakció tagjaként nem tudja érvényesíteni választói akaratát, Nagy Béla a tavaly októberi önkormányzati választáson a 7-es számú egyéni körzetben szerzett mandátumot.

– Szerettem volna három interpellációt benyújtani az augusztus 27-i közgyűlésre, ezek közül kettőt augusztus 17-én, egyet pedig augusztus 19-én küldtem meg a Társadalmi Kapcsolatok Irodája vezetőjének. Miután nem kaptam visszajelzést, megküldtem az anyagokat az iroda egyik munkatársának is. Tudom, hogy SZMSZ-címzettként a polgármester asszonyt jelöli meg, de feltételeztem, hogy a korábbiakhoz hasonlóan hívnak aláírni, de ez nem történt meg, mondván szabadság miatt nem látták az anyagokat. Ezután közölték velem, hogy az interpellációimat nem terjesztik elő! – hangsúlyozta Nagy Béla. Ennek az lehet az oka, hogy az önkormányzati képviselő több fontos témában kérdéseket akart intézni a városvezetéshez.

A politikus helyben erős embernek számít, az életrajza pedig azt mutatja, hogy igazi baloldali. Bemutatkozójában azt írja: „1975-ben, mint tartalékos tiszt kerültem a Belügyminisztérium állományába, majd a Nemzetbiztonsági Hivatalban dolgoztam.” Nagy Béla ezért is viseli nehezen, ha átnéznek rajta, ami nem először fordult elő. Az önkormányzati képviselő korábban többször emelte fel a hangját elégedetlensége miatt a közösségi oldalon, bírálta a városvezetést a patkányirtás és a tavaszra elszáradt fák kivágásának elmaradásáért vagy éppen mert a városvezetés nem tett semmit azért, hogy Újvárosból kiűzzék a vaddisznókat.

Nagy Béla kilépése azt mutatja, tíz hónap elég volt neki ahhoz, hogy beteljen nála a pohár, kérdés, hogy kívülről, függetlenként miként tud majd együttműködni az Összefogás Tatabányáért frakcióval és Szücsné Posztovics Ilona balliberális polgármesterrel. A politikus kilépése átírhatja az erőviszonyokat a közgyűlésben is, a testületbe tavaly októberben a polgármester mellett nyolc baloldali és ugyanennyi Fidesz–KDNP-s jutott be, illetve mandátumot szerzett a Mi Hazánk színeiben Boda Bánk László is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.