Tényi a Főügyészséghez fordult a Turjános miatt

Természetkárosítás bűntettének gyanúját jelezte a Fővárosi Főügyészség felé Tényi István. A közérdekű bejelentés a Magyar Nemzet cikke alapján fogalmazódott, ebben a XV. kerületi Turjános természetvédelmi területen zajló fakivágásokról és a területen zajló szemetelésről írtunk.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 11:46
null
Így fest ma egy természetvédelmi terület a Szilas-patak mentén Fotó: Kerékgyártó György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baj van a Turjánoson – erről szólt a Magyar Nemzet Online február 21-én közölt cikke. A Turjános a főváros egyik kevésbé ismert természetvédelmi területe, a XV. kerületben a Szilas-patak mentén húzódik. Október óta fakivágások zajlanak itt, amit a terület ellenőrzéséért felelős Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat azzal indokolt, hogy az erdő egy része magántulajdonban van. Az őrszolgálat igyekezett megnyugtatni a közösségi médiában nemtetszésüket kifejező környékbelieket, hogy a szakemberek figyelemmel kísérik a kitermelés folyamatát, a szabályok betartását. A területen azonban nem az történik, amire az ígéretek alapján számítani lehetett. Például elszállították, amit kitermeltek, holott a korábbiak szerint a holtfa fontos az ökoszisztémának. Az is kétségbeejtő, hogy az irtott területen azonnal szeméthalom jelent meg.

Vajon ilyennek kell-e lennie egy természetvédelmi területnek Budapesten? Fotó: Kerékgyártó György

A cikk alapján közérdekű bejelentést tett Tényi István, aki több országos jelentőségű ügybe állt már bele. Tényi természetkárosítás bűntettének gyanúját jelezte a Fővárosi Főügyészség felé. A bejelentő az eset kivizsgálás kéri az ügyészségtől, illetve azt, hogy „mérlegelje ügyészségi kereset megindítását a tevékenységtől való eltiltás vagy a tevékenységgel okozott kár megtérítése érdekében”. A bejelentő azt is kéri, hogy az ügyészség vizsgálja meg, történt-e bűncselekmény.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.