Tízezernél több pedagógus kap bruttó ötszázezer forintot

Négyszáz hátrányos helyzetű település pedagógusa és az oktatást segítő kollégái részesülnek a juttatásban.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 17:17
null
Hátrányos helyzetű településen dolgozó pedagógusok munkáját ismerték el Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban elhangzik: a kormány úgy döntött, hogy négyszáz hátrányos helyzetű településen dolgozó

10 500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga

részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben kiemelte: június 2-től, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, azonban a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot. – A kormány több mint hatmilliárdos programjának pontosan az a célja, hogy

ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek így be tudják hozni a lemaradást,

minél kevesebb tanuló hagyja el az iskolát végzettség nélkül, csökkentsék a diákok lemorzsolódását és egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását. Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kollégáik ezért – a 2021. január 31-ig tartó – felzárkóztató munkájukért kapják a bruttó ötszázezer forintos egyszeri juttatást – tették hozzá.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a videóinterjúban nagyon sikeres évet kívánt az ország valamennyi pedagógusának, a diákoknak pedig azt, hogy gazdagodjanak ismeretekben is és lélekben is.

A tárcavezető beszélt a koronavírus-járványról és a várható intézkedésekről is, ezzel kapcsolatban megjegyezte: készültségi állapotban kell maradni. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyelemmel követjük a járvánnyal kapcsolatos összes körülményt, és ennek megfelelően,

rendkívül gyorsan meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket.

Az oltóanyaggal kapcsolatban elmondta: biztató klinikai vizsgálatok és kutatások indultak el, aminek várjuk az eredményét, és abban az esetben, hogy ha az oltás hatásos lesz és az emberi szervezetre semmilyen káros hatása nincs, illetve még késői szövődményeket sem okoz, Magyarországon csak akkor kerül forgalomba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.