Több ezren vettek részt az emberi méltóságért megrendezett futáson

A debreceni tömegsport-rendezvényen a bemelegítést bemelegítést Senánszky Petra világbajnok uszonyosúszó tartotta a gyerekeknek, köszöntőt Vitályos Eszter államtitkár mondott.

Forrás: dehir.hu2019. 04. 26. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezrek gyűltek össze csütörtökön a debreceni Nagyerdei Stadion előtt, hogy részt vegyenek a Méltóság Futófesztiválon. A bemelegítést Senánszky Petra világbajnok uszonyosúszó tartotta a gyerekeknek. Vitályos Eszter, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta: egy ilyen futóverseny lehetőség arra, hogy a felelősség fontosságát közösen éljük át.

A világbajnok Senánszky Petra segített a bemelegítésben
Fotó: dehir.hu

- A társadalmi felelősségvállalást és a társadalmi felelősségvállalásra való oktatást már egészen gyermekkorban el kell kezdeni. Minden embernek tudomásul kell venni, hogy mindenki felelős a másikért, felelősek vagyunk egymásért – hangoztatta Vitályos Eszter.

Vitályos Eszter államtitkár köszöntötte a résztvevőket
Fotó: dehir.hu

A programhoz évről évre egyre többen csatlakoznak.

A csütörtök délutáni rendezvényre több mint ötven intézményből érkeztek, hogy megmutassák, mit jelent számukra az élet végéig tartó emberi méltóság iránti tisztelet.

- Ha sportolók, civil szervezetek és politikusok össze tudnak fogni egy közös ügy érdekében, az megmutatja Debrecen erejét. Debrecen egy gondoskodó város, ahol ilyen gondoskodó programok tudnak létjogosultságot kapni, és évek óta működnek már – emelte ki Széles Diána alpolgármester.

A tizenegyedik alkalommal megszervezett eseményt a gyógyíthatatlan daganatos betegek és családtagjaik iránti figyelem és gondoskodás hívta életre.

A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy az emberi méltósághoz mindenkinek joga van.

Tömegsport rendezvény volt ez a javából
Fotó: dehir.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.