Több százmilliós megbízások haverok cégeinek Kispesten

Több százmillió forintos építőipari megbízásokat kaptak a kispesti szocialista önkormányzati képviselő volt férjének érdekeltségi körébe tartozó vállalkozások a szintén szocialista vezetésű kispesti önkormányzattól. A HVG is megszerezte azokat a szerződéseket, amelyeket a momentumos átláthatósági tanácsnok kapott meg a városi vagyonkezelő vezetőjétől. Korábban a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott hangfelvételeken is beszélt Lackner Csaba a pénzvisszaosztásokról.

Forrás: Hír TV2019. 12. 11. 11:44
null
Lackner Csaba önkormányzati képviselő és Gajda Péter polgármester, a hangfelvételek két főszereplője Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak 2017-ben 150 millió forintnyi megbízást kapott a kispesti önkormányzat szocialista képviselőjének, Somogy Lászlóné férjének cége. A HVG szerezte meg azokat a dokumentumokat, amelyeket az önkormányzat momentumos átláthatósági tanácsnoka kért ki a vagyonkezelőtől. Az összesen 18 szerződésből az derül ki, hogy novemberben átlagosan hetente szerződött az önkormányzat Somogyi cégeivel: a polgármesteri tárgyaló kialakítására például 5 millió, a kazánház festésére majd' kétmillió forintot kapott. A polgármesteri hivatal kazánházának felújítására pedig 2017-ben négy hónapon belül háromszor is szerződtek, három céggel: közülük kettő Somogyihoz kötődik, 37,5 millió forintért végezték el a munkát. De Somogyiék csinálták a kerületi egészségügyi intézet felújítását, amelyről a korrupciógyanúba keveredett volt szocialista önkormányzati képviselő, Lackner Csaba is beszélt a Magyar Nemzet és a Hír TV által bemutatott hangfelvételen.

Somogyi Laciék csinálják az Egészségügyi Intézet átalakítását és a Zsombornak az ismerőse tervezte. Képzeld el ezt a dumát. És egy-másfél héttel ezelőtt volt valami kis g...asz, annyi az egésznek a lényege, hogy a tervek tök szarok, nincs kiviteli terv, csak látványterv. A kiviteli terv mellett meg nincs kiviteli költségvetés.

– mondta Lackner Csaba, XIX. kerületi önkormányzati képviselő.

Lackner szerint nemcsak a kiviteli tervek és a költségvetés hiányzott, de a biztonságtechnikai elemekre sem gondoltak.

Gajda Péter a hiányosságokat a Hír TV-nek elismerte, holott korábban a hangfelvételeken elhangzottakra azt mondta, hogy az csak Andersen-féle mese.

A Fidesz helyi frakcióvezetője a Hír TV-nek azt monda: már évek óta összefonódnak ezek a cégek a kispesti szocialista önkormányzattal.

Az elmúlt években Somogyi László cége közvetlenül vagy közvetve több mint 400 millió forintos megbízást kapott a szocialista vezetésű kispesti önkormányzattól.

A teljes műsor IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.