Visszatérhet Brüsszelből a jobbikos Balczó Zoltán

Ismert politikusaival készül a Jobbik az Európai Parlamenti választásokra, ám információink szerint a lista elején lévők közül többen is vannak, akik nem vennék át brüsszeli mandátumukat.

2019. 03. 28. 6:18
null
EP-075619A_Plenary_PM_1 Fotó: Genevieve ENGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert politikusaival készül a Jobbik az Európai Parlamenti választásokra, ám információink szerint a lista elején lévők közül többen is vannak, akik nem vennék át brüsszeli mandátumukat.

Lapunk úgy tudja, az első helyen álló Gyöngyösi Márton átvenné mandátumát, ám az őt követő, az EP-ben jelenleg is képviselőként dolgozó Balczó Zoltán akkor is visszatérne, ha mandátumhoz jutna.

Minderről Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke, jelenleg a Mi Hazánk független országgyűlési képviselője beszélt a Magyar Nemzetnek. Volner úgy fogalmazott, a Jobbik EP-listája „hazugság, csak még nem buktak le vele”.

– A listán harmadik helyen szereplő Jakab Péter természetesen nem megy Brüsszelbe, hiszen ráosztották a Jobbik főtrolljának szerepét, itthon számítanak rá. De Balczó második helyével is félrevezetik a közvéleményt, hiszen nem ismerek olyan embert a Jobbik elnökségében, aki a képviselő munkájával elégedett lenne.

Haza fog térni és beül a parlamenti frakcióba, sőt, a gyenge felhozatalnak köszönhetően még akár vezetheti is azt – vélekedett a volt jobbikos. Úgy látja, a negyedik helyen lévő Bana Tibor menne Brüsszelbe. – Az alelnök mindenre és annak az ellenkezőjére is képes bármikor bólogatni – mondta Volner János, aki szerint Z. Kárpát Dániel is csak az ismertsége miatt szerepel a listán, de szintén nem megy Brüsszelbe.

Hozzátette, potenciálisan esélyes Brenner Koloman, akitől azt remélik, hogy „a közismert antiszemitaként nyilvántartott Gyöngyösit és a Jobbikot elfogadtatja majd a legerősebb állam, Németország képviselőivel”.

Lapunk megkereste a Jobbik sajtóosztályát, hogy megtudjuk, az EP-listát vezető hat politikus közül van-e olyan, aki semmiképpen nem menne az uniós parlamentbe, ám lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ismert, Volner János, aki tavaly októberben lépett ki a Jobbikból, több ízben is igyekezett lerántani a leplet a Jobbik balratolódásáról, illetve Gyurcsány Ferencékhez fűződő viszonyról – Nem is olyan régen a Jobbik még azt kérte számon dörgedelmesen a kormányon, hogy Gyurcsány Ferencet miért nem Gyurcsány fegyencnek hívják.

Ehhez képest most már boldogan ölelgetik és puszilgatják a DK politikusait, és a nemzetállamok felszámolásának tervével, az Európai Egyesült Államok létrehozásával kampányoló Dobrev Klárának tapsolnak a közös tüntetéseiken – hangsúlyozta a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.