Zamecsnik: A bíróság dönt majd Gyárfásról

2019. 09. 13. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiszteletben tartom a vádhatóság véleményhez való jogát, ám nem tartom szerencsésnek – fogalmazott lapunknak Zamecsnik Péter ügyvéd.

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként vádolt Gyárfás Tamás védője annak kapcsán foglalt állást, hogy a vádirat és a fővárosi főügyész véleménye alapján megjelent a sajtóban, hogy Gyárfás, amennyiben beismeri a vádban szereplő bűncselekményt, 12 év fegyházat kaphat.

– Az ügy bírósági szakban van, így nem a nyomozó vagy a vádhatóság véleménye a mérvadó, hanem a bíróságé. Ott pedig meglátjuk majd, kinek az álláspontja érvényesül. A sajtóban a vádiratból kiemelt beismerést el is vethetjük, mint teljesen megalapozatlan felvetést. Semmiféle beismerés nincs, hiszen megbízóm nem követte el a vádbeli cselekményt – fogalmazott Zamecsnik Péter.

A vádirat lényege szerint Gyárfás Tamás felbujtására Portik Tamás ölette meg Jozef Roháccsal Gyárfás üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Gyárfás következetesen tagadja a vádat. A sportvezető védekezésének alapja, hogy már korábban – számára kedvezően – lezárult a Fenyő Jánossal folytatott üzleti vitája, amiről hivatalos irat is született, így nem életszerű, hogy rá egy évvel bárkit megbízott volna Fenyő félreállításával.

Az ügyet a rendkívül alapos és következetes Póta Péter bíróra szignálták ki a Fővárosi Törvényszéken. A vádemeléstől számított három hónapon belül kell kitűznie az előkészítő ülést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.