időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Kilépett a digitális világból életnagyságú makettet épített

Forrás: Autó-Motor
2021.08.27. 14:13
borítókép

Eddig csak digitális látványterveket osztott meg a nagyközönséggel a startup, amely most megépítette villanymotoros pickupjának a makettjét.

Rengeteg elképzelése van az Alpha Motors nevű startupnak arról, hogyan forradalmasítsa megfizethető járműveivel az autópiacot, de eddig csak a virtuális látványtervek alapján ismertük a különböző modelleket, némelyiknek már kész modellcsaládot is álmodtak. Most kiléptek a valódi életbe, és megépítették az életnagyságú Wolf pickup makettjét – nem működőképes autóról van szó, csak egy tologatható karosszériáról.

 

A 4828 mm hosszú, szimplafülkés pickup platójának a hossza 1810 mm, klasszikus alvázas felépítésű modellről van szó, amelyet egy- (hátsókerékhajtás) vagy két (összkerékhajtás) is lehet majd rendelni. Haszonjárműről lévén szó, nem az álló helyzeti gyorsulásra helyezték a hangsúlyt, de azért nem lehet panaszkodni az összkerekes modell becsült 6,2 másodperces 0-96 km/óra értékére, a 75 kWh kapacitású akkumulátorral 402-442 km-es hatótávolságot tartanak reálisnak.

 

Az Alpha Motors úgy számol, 2023 utolsó negyedévében indulhat a Wolf nevű villanymotoros pickup sorozatgyártása, a 36-46 ezer dollár közötti sávban mozog az ár, és ebbe még nem számolták bele az állami ösztönzőket.

Borítókép: YouTube/Képernyőfotó