időjárás 27°C Csaba 2022. július 6.
logo

A nagy gyermekülés-teszt + videó

Forrás: Autó-Motor
2022.05.24. 15:34
borítókép

A 30 vizsgált között 1 nagyon jó ülést találtak, 4 megbukott.

A német ADAC és az osztrák ÖAMTC gyermekülés tesztjében most 30 ülést vizsgáltak a szakemberek (Biztonság, Kezelhetőség, Ergonómia, Károsanyag-tartalom), 1 nagyon jó, 19 jó, 6 elégséges és 4 kifogásolható minősítést osztottak ki. Egyedüliként a „Cybex Anoris T i-Size” érdemelte ki a „Nagyon jó” eredményt, mert nagyon jó védelmet nyújt frontális- és oldalirányú törésteszt-vizsgálaton és könnyen kezelhető; 76-115 cm közötti magasságú gyermekek használhatják a beépített légzsákkal rendelkező védőeszközt – olvasható az Autó-Motor cikkében. 

A skála másik végletét a vásárlásra nem ajánlott ülések jelentik. 

A „Lionelo Antoon RWF“ és a „Walser Kids Experts Noemi“ üléseknél a kárpitban tűzgátló anyagot találtak – erről gyanítják, hogy rákot okoz; ennél a vizsgálatnál az EU gyermekjátékokra vonatkozó előírásait veszik alapul a határértékekhez. 

Az „Urban Kanga Uptown Model TV107“ gyermekülés kárpitjában is találtak tűzgátló anyagot, ez az ülés pedig még az oldalütközés-vizsgálaton is megbukott. A negyedik vesztesnél, a „Kinderkraft Comfort Up“ ülésnél az vezet a leminősítéshez, hogy a nagyobb méretű gyermek rögzítéséhez ki kell emelni a háttámaszt, és ilyenkor oldalirányú ütközésnél már nem nyújt védelmet a konstrukció.

Az eredeti nyelven a videót itt tekintheti meg:

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: YouTube/Pillanatkép)