időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Bámulatos őszi dekoráció: egy régi ajtó volt az alap

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.25. 08:07
borítókép

Egy pincében talált régi ajtó lett a ház és a bejárat új dísze.

Egy régi ajtó nagyon sok mindenre lehet jó, és számos ötletet láttunk már a legkülönbözőbb hasznosításra – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Ezúttal őszi dekoráció készült belőle, méghozzá egy Nyugat-Dunántúlon: Kapospulán, egy felújított parasztház bejárata elé került. 

A háziak, Kmetyó Lászlóné Kriszta és férje Dabasról költöztek ebbe a csodálatos kis faluba. A barkácsolásban jártas házaspár maga újította fel a házat, de még a korábban elhanyagolt telekből is varázslatos édenkertet alakítottak ki. Kriszta most két régi ajtószárnyat kotort elő a pincéből és nagy vonalakban elmagyarázta párjának, mi is lenne velük a teendő. A megvalósítás annyira jól sikerült, hogy az még a “megrendelőt” is meglepte.

Kallódó régi ajtó és egy terv

Először hosszában kettévágták a pincében talált egyik régi ajtót. Így kaptak két vékonyabb félajtórészt. 

Igaz, mivel a keret korábban csak az ajtó egyik szélén volt, a két darab nem lett egyforma. 

Ez csípte a férj, László szemét, és az üvegezett ajtó széleiből kipótolta keretet: így lett egységes a két új darab. A terv az volt, hogy a két hosszúkás alakzatot spalettaszerűen rögzítik fel a falra. Ám ahhoz, hogy harmonikus legyen a kép, az antracit színű bejárati ajtóhoz kellett igazítani az álspaletták, illetve az eléjük állított virágládák színét. Ez utóbbiak egyébként jótékonyan eltakarják az ajtó és a spaletta közti méretkülönbséget. Utána a beültetés és az őszi dekorok kihelyezése már csak örömmunka volt.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)