időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Faldekorációk, képek és a nagy televízió kérdés

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.30. 11:09
borítókép

Lássuk, hogyan öltöztethetjük fel stílusosan a különböző helyiségek falait!

Harmonikus faldekoráció

Legyen az barlangrajz, freskó, olajfestmény, metszetek, fotók esetleg poszterek: az emberek a kezdetektől fogva festegették és dekorálták házaikat. Nem véletlen hát, hogy nem létezhet kifinomult enteriőr ezek nélkül – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Ennek ellenére újra meg újra azt tapasztalom, hogy nem kap elég figyelmet a faldekoráció és főképpen nem a művészi alkotások.

Sokakat visszatart az eredeti képek, rajzok, egyéb műalkotások vásárlásától, hogy drágának, luxuskiadásnak tekintik ezeket a műveket. Pedig ez nincs így. Meglepően olcsón be lehet szerezni kezdő, vagy ismeretlenebb művészek darabjait, de akár ritkább régi metszeteket is. Ha efféle műveket választunk, nem csak egyedibb lesz tőlük az otthonunk, de az is lehet, hogy később, idővel sokat érnek majd. Legrosszabb esetben is lesz valamennyi értékük, ellentétben az áruházi, tucat poszterekkel.

Művészet és technika karöltve

Akár a falon, akár egy állványon helyezzük el, a tévé igencsak nagy helyet követel magának a legtöbb háztartásban. 

Része a mindennapjainknak, amivel alapvetően nincs is semmi gond, hiszen ki ne szeretne munka után, vagy egy esős hétvégén bekuckózni egy jó filmmel és nassolnivalóval? 

Fontos azonban, hogy úgy helyezzük el a szobában, hogy a készülék ne döntse romba a szép enteriőrt.

Természetesen több jó megoldás is létezik. Elsősorban a bútorzattól, a szoba méretétől és stílusától függ, hogy melyiket érdemes választanunk.

A tévét rejthetjük szekrénybe egy könnyen nyitható tolóajtó mögé. Ezen ajtók frontja lehet tükör, festmény, vagy akár egy álkönyvespolc is, mellette igazi könyvespolccal és könyvekkel.

Az elegáns kabinetszekrény is ízléses megoldás, amiben elfér egy házimozi-rendszer erősítője, a set-top box és néhány hangszóró is.

A Pagonyban – részben a helyszűke miatt – képnek álcázva került a tv a falra. Szerencsére a technika fejlődésével jobbnál jobb ötletekkel állnak elő a gyártók. Már dugalj sem kell néhány készülék mögé, így tökéletesen hozzásimul a falhoz, akár egy igazi festmény.

Bárhogy is döntünk, olyan elrendezést keressünk, ami illik az enteriőrhöz és ne elégedjünk meg félmegoldásokkal.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)