időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Így tehetjük optikailag tágasabbá kislakásunkat

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.27. 13:55
borítókép

A Lakáskultúra cikke 12 olyan ötletet sorol fel, amelyeket mi magunk is bevethetünk a jobb eredmény elérése érdekében.

Kislakásban óriási kihívás a tárolás megoldása, megtalálni mindennek a helyét, kiválasztani a megfelelő bútorokat, mindezt úgy, hogy a végeredmény esztétikus és kiegyensúlyozott legyen. A Lakáskultúra cikke 12 olyan ötletet sorol fel, amelyeket mi magunk is bevethetünk a jobb eredmény elérése érdekében.

 

1. Falak és szekrények egy színben

Ha a kislakás zárt szekrényeit a falakkal megegyező színűre festjük, növeljük a térhatást és eltüntetjük a robosztus tárolóbútorokat. Ma már egyszerű a dolgunk, hiszen a legtöbb nagyáruházban kínált tömegbútorok könnyedén átfesthetőek, variálhatóak egymással és bővíthetőek is a lehetőségeinkhez mérve, az élethelyzetünk változásával. A festéssel pedig egyedivé varázsolhatjuk a bútort, miközben az funkcióját is tökéletesen betölti.

 

2. Használjunk semleges színpalettát!

Figyeljünk a részletekre! A használati tárgyak kiválasztása során is törekedjünk a semleges színpalettára. A nyugodt és csendes tónusok lágyan simulnak bele a térbe, nem hívják fel magukra a figyelmet, a rendezettség látszatát keltik. Használjunk minél kevesebb színt és legyünk megfontoltak a vásárlások alkalmával.

 

3. Kislakás? Jöhetnek a tükrök!

A kislakás optikailag a legkönnyebben tükrök alkalmazásával növelhető. Hiszen amellett, hogy tágítják a teret, a fényt is szórják. Akár egy-egy nagyobb darab is tökéletes választás lehet, de egy egész galériafalt is komponálhatunk belőlük. Az eredmény pedig kifinomult, mégis játékos lesz.

 

4. Kerek étkezőasztal

Kerek étkezőasztal alkalmazásával eltüntetjük a felesleges, akadályozó sarkokat és jobb dinamikát adunk a térnek. Helytakarékos, karfa nélküli székekkel nyert ügyünk van, így maximalizálhatjuk az étkező asztal körüli helyet az otthonunkban.

 

5. Dekoráljunk festéssel!

Felesleges dekorációk vásárlása helyett az egyik sarkot könnyedén feldobhatjuk egy érdekes színnel is. A mennyezetig futó minta emeli a belmagasság érzetét, kreativitást, színt és élénkséget visz az egyébként könnyen unalmassá váló térbe.

 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)