időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Izgalmas megoldások, különleges végeredmény

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.26. 17:59
borítókép

Ha faldekorációt szeretnénk, már nem csupán egy tapéta vagy egy karakteres szín jöhet számításba.

Szinte minden lakberendezési stílushoz megtalálhatjuk a tökéletes megoldást, hiszen sok anyagból, a legkülönbözőbb méretekben és formákban gyártott a falpanelek közül választhatunk, változatos mintákkal, illetve festhető 3D-felületekkel.

Léteznek fa- és kőhatású, csempét imitáló, textillel vagy műbőrrel bevont darabok, de a klasszikus formák kedvelői találhatnak elegáns angol stílusú falburkolatokat is. Anyaga lehet természetes növényi rost, műanyag, MDF-lap, fa vagy kárpitozott bútorlap – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Számtalan típus és méret kapható, ma már szabadon megtervezhetjük, hogy egy bizonyos modell hogyan mutat az adott falon. 

A faltól falig, lábazattól vagy padlótól mennyezetig sorolható típusok mellett vannak olyanok, amelyek szigetként felragasztva néznek ki a legjobban. Szép megoldás, ha a panelekből egy téglalapot rakunk ki, és ezt körbefogja egy festhető hablécből kialakított keret. Az ívesen vagy egy sokszög oldalaival záródó (kerek, lekerekített, illetve rombusz, három- vagy hatszög alakú) elemeket nem szükséges a sarkokig kirakni, nem feltétlenül szép, ha vágott panellel ér véget a sor.

PVC-panelek

Leggyakrabban nyomtatott PVC-panelekkel találkozhatunk a piacon, amelyek a megtévesztésig hasonlítanak más anyagokra, tökéletesen megidézik a textúrájukat. 

Víz-, ütés-, UV- és lángálló, hajlítható elemek, és viszonylag egyszerű a felrakásuk. 

Könnyen tisztítható, de arra figyelni kell, hogy ne használjunk oldószeres, savas vagy lúgos tisztítószert, és ne dörzsöljük erősen, mert tönkreteheti a felületen lévő nyomtatást.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)