időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Környezetbarát és pénztárcakímélő megoldás: megéri a szigetelés

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.23. 07:24
borítókép

A legfőbb energiahordozók árának emelése most azokat is elhatározásra bírhatja, akik eddig halogatták lakóépületük szigetelését.

Az Építőanyag.hu webáruház üzemeltetői is alátámasztják a piaci kereslet fókuszváltását, az érdeklődést a hőszigetelés iránt. Ahogy Juhász Attila, a webshopot üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, az elmúlt 2 hónap több mint 1,5 millió oldalletöltését vizsgálva megerősíthetik, hogy július 13-a – a rezsicsökkentés részleges eltörlése – után jelentősen megnőtt az érdeklődés a szigetelőanyagok iránt – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

Idén még belefér a hőszigetelés

A munkákba még belevágóknak jó hír, hogy a hőszigetelés – bár erősen függ az időjárástól – akár késő őszig is elvégezhető. 

Amennyiben nem esik +5 Celsius fok alá a hőmérséklet (éjjel sem!), úgy a külső homlokzati hőszigetelés is megoldható. 

Nem lehet kevesebb sem a burkolandó felület, sem a szigetelőanyag hőmérséklete sem, ugyanis az éjjel átfagyott anyag, a lehűlt fal nem alkalmas a munkára még akkor sem, ha napközben enyhébb az idő.

A hőszigetelő anyagok szentháromsága

Akár értéknövelő, akár rezsioptimalizálási szándékkal fogunk hozzá egy épület külső beburkolásához, érdemes áttekinteni a lehetőségeket. 

A legtöbben az elégtelen termékismeret és a tervezés hiánya miatt választanak rossz megoldást – mi abban vagyunk érdekeltek, hogy mindenki azt a terméket válassza, amire az épülete adottságai alapján valóban szüksége van

– mondja Juhász Attila, hozzátéve:

Fontos, hogy vásárlás előtt megismerjük a szóba jöhető hő-és hangszigetelő anyagokat, alapanyagokat, tulajdonságaikat, előnyös jellemzőiket!

– mondja Juhász Attila. A szakértő segítséget kihasználva, most összeszedtük a legnépszerűbb alapanyagokat – előnyeikkel és hátrányaikkal egyetemben.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)