időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Stílusos kiegészítők, amik egy konyhából sem hiányozhatnak

Forrás: Lakáskultúra
2022.09.28. 08:51
borítókép

A főzés minden perce élmény lesz, ha az otthonunkba csempésszük ezeket az apróságokat.

Rendszeretők mennyországa

Egy jól átlátható és rendszerezett konyhába már belépni is öröm, nemhogy főzni benne! Egyre népszerűbb a különböző befőttesüvegekben és edényekbe tárolt alapanyag a konyhai trendek közt. 

Vagyis egy szép konyhai kiegészítő nem kell, hogy vagyonokba kerüljön, elég beszereznünk néhány szép üvegedényt, befőttesüveget, a lényeg, hogy stílusukban passzoljanak ezek a tárolók. 

A lisztet, cukrot, zabpelyhet, fűszereket öntsük egy jól zárható üvegedénybe, így mindig látható, hogy miből mennyi van. 
Elkerülhetjük a halmozást, de még a látvány is szebb így, hiszen az egységes stílusú üvegek jobban mutatnak, mintha a mindenféle színű és formájú csomagolásba rejtett alapanyagok sorakoznának egymás mellett. Akár a száraztésztákat is tárolhatjuk magas üvegben, amelyet nyitott polcon vagy a konyhapulton is hagyhatunk.

Mindig kell valami régi

Egy új, modern konyha szép és jó, de valami mindig hiányzik belőle: a régi, örökölt konyhai kiegészítők mindig feldobják nem csak a látványt, de hangulatunkat is. Van abban valami szeretetteljes, ha ugyanazzal a fakanalállal kevergetjük a vasárnapi levest, amivel tette ezt a nagymamánk, édesanyánk is. 
Ugyanez igaz a régi vágódeszkákra is, amelyek még dekorációként is jól mutatnak a munkapulton, vagy akár felakasztva a tűzhely fölött. 
Ha nincs ilyen örökségünk, sebaj, mádoskézből is beszerezhetjük őket! A piacon, bolhapicon, neten vásárolt használt konyhai eszközöket érdemes alaposan fertőtleníti, akár többször is, mielőtt használatba vesszük őket.

Slow-living konyhai kiegészítő

Mi lenne, ha tömeggyártott bögre helyett egy magyar keramikus által tervezett és készített kávéscsészéből innánk? 

Ezzel a megoldással egyszerre támogathatunk egy hazai iparművészt, a fenntarthatóságot és a kultúrát.

Már egyre több kerámikus műhely nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, így egy workshop alkalmával akár a saját tervezésű bögrénket vagy müzlistálunkat is elkészíthetjük. Sokkal finomabb lesz a reggeli kávé elkortyolgatása egy egyedi csészéből.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)