időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Hamarosan megnyílik a híres adventi vásár Bécsben

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.11. 08:47
borítókép

November 19-én nyitja meg kapuit a magyarok körében is nagyon népszerű bécsi karácsonyi vásár.

A híres vásárt 1986 óta a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon rendezik meg – olvasható a Lakáskultúra cikkében.

A bécsi karácsonyi vásárt idén a takarékosság jegyében rendezik meg.

Ez azt jelenti, hogy a Christkindlmarkt kisebb lesz a korábban megszokottnál: kevesebb standdal települnek ki az árusok. A felszabaduló helyeken fedett pihenőrészeket alakítanak ki, ahol a látogatók nyugodtabb körülmények között fogyaszthatják el a helyszínen vásárolt puncsot, sült kolbászt vagy gesztenyét. Újítás is lesz, ezúttal a bio ételek és italok kerülnek fókuszba, és kialakítanak egy gyerekbarát részt is.

Forró puncs és mézeskalács

A karcsúsítás után megmaradó 100 stand kínálata kielégíti minden Christkindlmarkt-rajongó igényét, akik így is karácsonyi díszek, ajándékok, textíliák, ékszerek, játékok és kézműves termékek tömkelege között válogathatnak majd. Természetesen a kulináris kínálat sem marad el az előző évekétől – forralt bor, különböző puncskreációk, sült gesztenye, sültkrumpli és -kolbász, kandírozott mandula és mézeskalács-szívek csábítják majd a látogatókat.

Idén először kizárólag többször használatos tányérokon és poharakban adják ki az enni-innivalót, de a puncsos bögrét – akárcsak eddig – haza lehet vinni szuvenírként.

Szintén újdonság, hogy a gasztronómiai standok vagy teljeskörű bio-minősítéssel rendelkeznek, vagy legalább a kínálatuk több mint 30 százaléka biogazdálkodásból származik. Ráadásul a mezőgazdasági termékek származási helyét is igazolniuk kell. Ezzel biztosítják, hogy a vásáron eladott utolsó szem krumpli is helyi termelőtől származzon.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Érdeklődők a hagyományos bécsi adventi vásáron (Wiener Christkindlmarkt) a Városháza előtti téren (Rathausplatz) 2014. december 17-én (Fotó: MTI/Bugány János)