időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Hogyan legyen mesés és modern konyhánk?

Magyar Nemzet
Forrás: Lakáskultúra
2022.11.28. 16:53
borítókép

A konyha sokszor az a hely, ahol a család tagjai összegyűlnek.

háztartási nagygépek világa sokszínű. A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a konyha az a terület, ahol a fehér vagy legfeljebb a szürke juthat főszerephez, mint legtöbbet felbukkanó árnyalat. Ám ez tévedés! Manapság a gyártók megannyi színvariációban kínálják az eszközeiket, tehát nem kell beérni az egyszínűséggel. Jó ötlet közös nevezőre hozni a legnagyobb készülékeket például mosogatógép, hűtőszekrény vagy sütő. Így ugyanis az egységes látvány borítékolható, ami vitathatatlanul nagy előny és amit nehéz figyelmen kívül hagyni.

 Amikor a konyhába belépve az első élmény a harmónia megtapasztalása, az bizony valóban nem mindennapi jelenség. Márpedig ennek az elérése könnyebb és egyszerűbb, mint valaha!

Ahhoz, hogy a konyhai lét ne csak a szemeket kényeztesse, nélkülözhetetlen a praktikummal összefüggő tényezőket figyelembe venni. Ugyanis, ha a funkcionalitás csorbul, az távol van mindentől, ami mesés és vonzó. A vásárlás folyamatában az egyéni preferenciák prioritást élveznek! Mekkora az a kapacitás, ami egyénileg ideális? Hűtőszekrénynél a kombi variáció az, ami megfelelő? Fagyasztónál jöhet a hatalmas láda, vagy a szekrény a jobb? Mosogatógépnél hány szettes típus az, ami hosszú távon jó hatásfokkal szolgálhat? Sütő választásánál mik azok a körülmények, amik adottak például gázbekötés vagy villany? 

A felsorolást sokáig folytathatnánk, de a lényeg az egyéni elvárásokban, az egyedi kritériumok felderítésében, alapos körbejárásában rejlik.

Az életben számtalanszor óriási előny a kompromisszumkészség. Viszont ez a nagygépek beszerzésére pont nem igaz. Hogy miért? Azért, mert a cél vélhetően a hosszú távú elégedettség, az örömteli használat bebiztosítása. Márpedig ez kizárólag úgy valósulhat meg, ha nincsenek kényszer szülte döntések a képben. Mert ezek eleve kizárják a felhőtlen alkalmazást.

Az eredeti cikk Öt tipp a mesés, modern konyháért címmel olvasható a Lakáskultúra oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)