időjárás °C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Hogyan szerezhetünk be olcsón bútorokat?

Forrás: Lakáskultúra
2022.11.07. 14:43
borítókép

A bútorok ára igen húzós, de kénytelenek vagyunk megvásárolni őket.

A bútorok a lakás igen fontos elemei, ha nem a legfontosabbak – ezek biztosan nem hiányozhatnak a berendezésből – olvasható a Lakáskultúra cikkében. 

Egyrészről élhetővé teszik és díszítik a lakást és megadják a stílusát. Másrészről pedig gondoskodnak kényelmünkről és mindennapi életünk szerves részei. 

Kiválasztásukat sok tervezgetés és nézelődés előzi meg, hogy rátaláljunk a tökéletes darabokra. Azonban bármilyen bútorról is van szó, áruk igen boros lehet. Egy ágy vagy kanapé akár több százezer forintba is kerülhet. Most mutatunk neked néhány tippet, hogy miként juthatsz hozzá jóval olcsóbban lakásod legfontosabb berendezési tárgyaihoz.

Milyenek a jó bútorok?

Erre a kérdésre felelni igazán nehéz, hiszen ez teljesen szubjektív. Különböző az ízlésünk, természetes, hogy más és más bútorok is tetszenek mindannyiunknak. De ez így helyes, hiszen ettől lesz minden lakás egyedi és izgalmas. 

Viszont azért van egy olyan tulajdonság, amitől egy bútor kinézettől függetlenül megkaphatja a jó jelzőt.

 Ez nem más, mint az időtállóság. Kiválasztáskor fektessünk nagy hangsúlyt a minőségre, hiszen ezeket az alapdarabokat korántsem rövidtávra szánjuk. Ráadásul hiába jutunk hozzá olcsóbb áron, akkor is egy nagyobb összegű befektetésről van szó. Szánjunk időt és energiát a nézelődésre, nem kell elkapkodni a döntést.

A közösségi média csoportjai

Ha új bútor beszerzése előtt állunk, akkor érdemes szétnézni a közösségi média csoportjaiban. Itt szinte biztos, hogy mindent megtalálunk, ráadásul sokkal jobb áron, mint az áruházakban. Ezek sok esetben használt darabok, de ez nem azt jelenti, hogy az állapotuk kifogásolható. 

Sokan például azért adják el bútoraikat, mert mégsem illik a lakásukba, esetleg költöznek vagy igényeik megváltoztak és másra van szükségük. 

Mindenesetre érdemes szétnézni az itt kínált bútorok széles választéka között. De mielőtt megvennénk tájékozódjunk alaposan, és kérjünk megtekintési lehetőséget a hirdetőtől.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)